KADAYIFLI MUHALLEBİ |
Merhaba arkadaşlar işte süper lezzetli, harika, müthiş bi tatlı tarifi inanın abartmıyorum, tadına bakınca sizde benim gibi niye daha önce yapmadım diyeceksiniz görseli bile insanı kendine çekiyor değil mi? Kaç porsiyon yediğimi sormayın utanırım buyrun tarif 👉
Muhallebi:
3 su bardağı süt
1 dolu yemek kaşığı nişasta
1 dolu yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 vanilya
Kadayıf:
200 gr kadayıf
2 paket bitter veya sütlü çikolata
YAPILIŞI
Yukarıdaki malzemelerle muhallebi pişirin ve 2 dk mikserle çırpın. Kadayıfı yağsız kavurun. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayla kadayıfı karıştırın. PÜF NOKTASI 1 - küçük porsiyonluk kalıp kullanın. Kadayıf kısmının ince olmasına özen gösterin. Aksi halde sertleştiği için yerken biraz zor olur. PÜF NOKTASI 2- Silikon kalıp kullanırsanız çıkarmak daha kolay. Diğer tür kalıplardan kullanırsanız servisten 1 saat önce dolaptan çıkarın ve kalıptan çıkarmadan önce kalıpların yarısına gelecek kadar sıcak suyun olduğu bir kapta 30 saniye kadar bekletin. Çikolata biraz yumuşar ve kendini daha çabuk bırakır.👌👍👊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder