MAKARON TARİFİ nasıl yapılır kolay lezzetli nefis videolu tatlı yemek tarifleri Makaron yapmak zor değil sadece kıvamını tutturmak önemli! Bunun içinde püf noktalarına uymak gerekli! Birde mikserinizin iyi çırpması çok önemli! Tezgah tipi mikseri olanlar için hiç sorun olmayacak, ama el tipi mikseriniz varsa, benim gibi biraz yorulacaksınız yalnızca
Malzemeler
1,5 su bardağı (150 gr) fındık tozu
1 su bardağı (150 gr)
pudra şekeri
Yarım çay kaşığı (2 gr) tuz
3 adet büyük boy (100 gr) yumurta beyazı (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağından bir parmak eksik (80 gr) toz şeker gıda boyası (isteğe bağlı)
Kolay makaron nasıl yapılır
Makaron yapılışı fındık tozu, pudra şekeri ve tuzu mutfak robotunda iyice ufalana kadar çekin, karışımı eleyerek karıştırma kabına alın (biraz zor eleniyor, ama pütürlü yüzey olmaması için mutlaka eleyin) yumurta beyazlarını düşük hızda çırpmaya başlayın, köpük köpük olunca hızı arttırın, rengi beyaz olmaya başlayınca toz şekeri aralıklarla ilave ederek çırpmaya devam edin, 1 dakika sonra yüksek orta hızda (çırpma telini kaldırdığınızda ucundaki tepecik hafif yana yatana kadar) çırpmaya devam edin, gıda boyası ekleyecekseniz şimdi ekleyip tekrar yüksek hızda çırpın, elenen malzemeleri merengin üzerine dökün, spatula ile her seferinde aşağıdan yukarı doğru karıştırarak yedirin, harcımız uzayarak dökülüyor ve oluşturduğu şekiller 10-15 saniyede kaybolmaya başlıyorsa kıvamı tutturdunuz demektir, sıkma torbası ile yağlı kağıt üzerine torbayı dik tutarak aralıklı eşit büyüklükte yuvarlaklar sıkın, tepelerinde kalan uzantılar kaybolmuyorsa parmağınızı hafif ıslatarak yavaşça bastırıp düzleşmesini sağlayın, tepside 45-50 dk.üzerleri kuruyana kadar bekletin, yani elinize yapışmayacak kadar, fazla bekletmeyin pişerken çatlamasınlar, fırını orta katına boş tepsi koyarak en az 15 dakika 140 derece fansız fırında ısıtın, üzerine makaron tepsisini yerleştirin, 25 dk kadar pişirin, kabukların etrafında eteklenmeler oluştuysa pişmeye yakın demektir, makaronları yavaşça kağıttan ayırın, ters çevirip soğutun, ayrılmıyor kağıda yapışıyorsa bir kaç dakika daha pişirin, makaron kabuklarınız hazırdır.
MAKARNA
MAKARON TARİFİ YAPILIŞI
5 stars -
based on 7354 reviews
KOLAY MAKARON TARiFi nasıl yapılır
MAKARON TARiFi nasıl yapılır
By Belgin Binici KOLAY MAKARON TARiFi nasıl yapılır kolay lezzetli nefis videolu tatlı yemek tarifleri Macaron recipe dessert chocolate yummy delicious taste malzemeler
1,5 su bardağı (150 gr) Fındık tozu
1 su bardağı (150 gr) Pudra şekeri
Yarım çay kaşığı (2 gr) tuz
3 adet büyük boy (100 gr) yumurta beyazı (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağından bir parmak eksik(80 gr) toz şeker
Gıda boyası (isteğe bağlı)
Makaron yapılışı fındık tozu, pudra şekeri ve tuzu mutfak robotunda iyice ufalana kadar çekin, karışımı eleyerek karıştırma kabına alın (biraz zor eleniyor, ama pütürlü yüzey olmaması için mutlaka eleyin) yumurta beyazlarını düşük hızda çırpmaya başlayın, köpük köpük olunca hızı arttırın, rengi beyaz olmaya başlayınca toz şekeri aralıklarla ilave ederek çırpmaya devam edin, 1 dakika sonra yüksek orta hızda (çırpma telini kaldırdığınızda ucundaki tepecik hafif yana yatana kadar) çırpmaya devam edin, gıda boyası ekleyecekseniz şimdi ekleyip tekrar yüksek hızda çırpın, elenen malzemeleri merengin üzerine dökün, spatula ile her seferinde aşağıdan yukarı doğru karıştırarak yedirin, harcımız uzayarak dökülüyor ve oluşturduğu şekiller 10-15 saniyede kaybolmaya başlıyorsa kıvamı tutturdunuz demektir, sıkma torbası ile yağlı kağıt üzerine torbayı dik tutarak aralıklı eşit büyüklükte yuvarlaklar sıkın, tepelerinde kalan uzantılar kaybolmuyorsa parmağınızı hafif ıslatarak yavaşça bastırıp düzleşmesini sağlayın, tepside 45-50 dk.üzerleri kuruyana kadar bekletin, yani elinize yapışmayacak kadar, fazla bekletmeyin pişerken çatlamasınlar, fırını orta katına boş tepsi koyarak en az 15 dakika 140 derece fansız fırında ısıtın, üzerine makaron tepsisini yerleştirin, 25 dk kadar pişirin, kabukların etrafında eteklenmeler oluştuysa pişmeye yakın demektir, makaronları yavaşça kağıttan ayırın, ters çevirip soğutun, ayrılmıyor kağıda yapışıyorsa bir kaç dakika daha pişirin, makaron kabuklarınız hazırdır. Hazırlık zamanı: Yemek vakti: Toplam zaman: Verim: 6
Ayyy şu an blogunuzu bulduğum için o kadar mutluyum ki.. :) Macaron yapmayı çok istiyordum ama gözüm çok korkuyordu. Tarifi deneyeceğim. Başarılı olup olmadığımı söylerim :) Yalnız macaron tepsim yok. Onsuz yapabilirmiyim yoksa alayım mı bir tane? Teşekkürler ve sevgiler :)
çok güzel görünüyor sizde son tarifme bakıp yorumlarsanız sevinirim https://www.harikaevisleri.com/2018/04/makaron-evde-nasil-yapilir-makaron-tarifi.html
Fındık tozu hazır satılıyor mu yoksa fındığı rondodan çeksek olur mu :) acemi bir ev hanımı soruyor da :D
YanıtlaSilhazırda satılıyor ama robottanda çekebilirsiniz ama iyice un haline gelmesi lazım.elekten geçirmeyi de unutmayın. :)
Silyapabilir miyim bilmiyorum ama mutlaka denemeliyim bu tarifi :) Çok teşekkürler :)
Silumarım yaparsınız rica ederim
YanıtlaSililk denememde becerdim ama sonrakilerde olmadı :D komik değilmi..
YanıtlaSilyumurtanın sıcaklığı,oda ısısı bile fark yaratıyor,inanın benimde bazen eteklenmiyor :)
SilAyyy şu an blogunuzu bulduğum için o kadar mutluyum ki.. :) Macaron yapmayı çok istiyordum ama gözüm çok korkuyordu. Tarifi deneyeceğim. Başarılı olup olmadığımı söylerim :) Yalnız macaron tepsim yok. Onsuz yapabilirmiyim yoksa alayım mı bir tane?
YanıtlaSilTeşekkürler ve sevgiler :)
çok güzel görünüyor sizde son tarifme bakıp yorumlarsanız sevinirim
YanıtlaSilhttps://www.harikaevisleri.com/2018/04/makaron-evde-nasil-yapilir-makaron-tarifi.html