Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tarifi |
Yağlı Sirkeli Biber Turşusu videolu Tarifi nasıl yapılır.kolay nefis meze yemek tarifleri.
Akşam yemeği, çay saati, kahvaltı kısaca her yemeğin yanında ikram edilebilecek nefis bir tarif, bayılacaksınız mutlaka deneyin 👍yapım aşamalarını görmek isterseniz videoyu profilimdeki mavi linki tıklayarak hemen izleyebilirsiniz 😊
Malzemeler
2 kilo biber
1 su bardağı sirke
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tuz
1 baş sarımsak
Biberleri güzelce yıkayın. Derin bir tencereye suyu, sıvı yağı, sirkeyi, tuz ve şekeri ekleyin. Karıştırın. Sarımsakları ortadan ikiye bölün tencereye ekleyin. Üzerine biberleri ekleyin. Arada karıştırarak hepsinin karışıma değerek sararmasını sağlayın. 10-15 dakika kaynaması yeterli olacaktır. Biberlerin renkleri sararmaya başladığında ocaktan alın. Kavanozlara doldurup üzerine tencerede kalan suyu paylaştırın. Suyunuz kaynak olmalı eğer siz biberleri kavanozlara doldururken su ılınırsa tekrar kaynatıp öyle dökün. Yoksa vakumlanmayacaktır. Kaynak sirkeli suyu döküp kavanozların ağzını sıkıca kapatın. Ters çevirip bir gece bekletin. Afiyet olsun
Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tarifi |
Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tarifi |
5 stars -
based on 7514 reviews
Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Videolu Tarifi nasıl yapılır
Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Videolu Tarifi nasıl yapılır |
Yağlı Sirkeli Biber Turşusu videolu Tarifi nasıl yapılır.kolay nefis meze yemek tarifleri. Akşam yemeği, çay saati, kahvaltı kısaca her yemeğin yanında ikram edilebilecek nefis bir tarif,
Ingredients
- 2 kilo biber
- 1 su bardağı sirke
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tuz
- 1 baş sarımsak
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 6 kavanoz için
Calories: 245
hazırlama
Biberleri güzelce yıkayın. Derin bir tencereye suyu, sıvı yağı, sirkeyi, tuz ve şekeri ekleyin. Karıştırın. Sarımsakları ortadan ikiye bölün tencereye ekleyin. Üzerine biberleri ekleyin. Arada karıştırarak hepsinin karışıma değerek sararmasını sağlayın. 10-15 dakika kaynaması yeterli olacaktır. Biberlerin renkleri sararmaya başladığında ocaktan alın. Kavanozlara doldurup üzerine tencerede kalan suyu paylaştırın. Suyunuz kaynak olmalı eğer siz biberleri kavanozlara doldururken su ılınırsa tekrar kaynatıp öyle dökün. Yoksa vakumlanmayacaktır. Kaynak sirkeli suyu döküp kavanozların ağzını sıkıca kapatın. Ters çevirip bir gece bekletin. Afiyet olsun
hazırlama
Biberleri güzelce yıkayın. Derin bir tencereye suyu, sıvı yağı, sirkeyi, tuz ve şekeri ekleyin. Karıştırın. Sarımsakları ortadan ikiye bölün tencereye ekleyin. Üzerine biberleri ekleyin. Arada karıştırarak hepsinin karışıma değerek sararmasını sağlayın. 10-15 dakika kaynaması yeterli olacaktır. Biberlerin renkleri sararmaya başladığında ocaktan alın. Kavanozlara doldurup üzerine tencerede kalan suyu paylaştırın. Suyunuz kaynak olmalı eğer siz biberleri kavanozlara doldururken su ılınırsa tekrar kaynatıp öyle dökün. Yoksa vakumlanmayacaktır. Kaynak sirkeli suyu döküp kavanozların ağzını sıkıca kapatın. Ters çevirip bir gece bekletin. Afiyet olsun
çok severim, ellerinize sağlık, nefis görünüyor :)
YanıtlaSiltarif için teşekkürler.
YanıtlaSil