|
Malzemeler
125 gr tereyağ (oda ısısında yumuşamış)
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
1 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı fındık
1,5 çay bardağı un
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon
Önce şerbeti 5 - 6 dakika kaynatıp soğumaya bırakın. Hamuru yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Şekil verip tepsiye dizin. Tepsiyi yağlamayın. Hamurların üzerini tırtıklı kesici ile şekillendirin. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
FINDIKLI ŞEKERPARE TARiFi FINDIKPARE |
FINDIKLI ŞEKERPARE TARiFi FINDIKPARE |
FINDIKLI ŞEKERPARE TARiFi FINDIKPARE Şerbetli Tatlılar |
FINDIKLI ŞEKERPARE TARiFi FINDIKPARE |
5 stars -
based on 14239 reviews
FINDIKLI ŞEKERPARE TARiFi
FINDIKLI ŞEKERPARE TARiFi FINDIKPARE |
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır Fındıkpare Tatlısı Şerbetli kolay nefis lezzetli videolu tatlı yemek tarifleri
Ingredients
- 125 gr margarin (oda ısısında yumuşamış)
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
- 1 yemek kaşığı tahin
- 1 çay bardağı irmik
- 1,5 çay bardağı un
- Şerbeti için
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 15 ADET
Calories: 470
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder