SÜTLÜ ARAP KIZI TATLISI Tarifi |
SÜTLÜ ARAP KIZI TATLISI Tarifi şerbetli hafif tatlı kakaolu çikolatalı baklava kalburabastı yapımı nefis kolay sütlü tatlı yemek tarifleri. Ne kadar çekici görünüyor değil mi? Bayram için de oldukça ideal olduğunu düşünüyorum. Siz diyin çikolatalı baklava, ben söyleyeyim kakaolu kalburabastı üstelik yapımı öyle kolay ki, inanın 5 dakikada hazırladım.
Malzemeler
125 gr tereyağ (oda ısısında yumuşamış olmalı)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı ceviz içi
2,5 - 3 su bardağı un
İçine ;
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbeti ;
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Hamur için derin bir kapta önce sıvı malzemeleri karıştırın. Sonra kuru malzemeleri ekleyin. En son unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. İki pişirme kağıdı arasında 28-30 cm lik fırın tepsisi büyüklüğünde açın. Tepsiyi yağlayıp hamurun ilk parçasını yerleştirin. Üzerine 1 su bardağı cevizi eşit şekilde yayın. Üzerine hamurun diğer yarısını açıp yerleştirin. Baklava dlimi şeklinde kesin. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Bu arada şerbet için sütü hafif ısıtın. Kaynatmayın. Sadece şekeri eritecek sıcaklığa gelmesi yeterli. Şekeri ekleyip karıştırarak eritin. Soğumaya bırakın. Fırından çıkan tatlıyı 5 dakika ilk sıcaklığı çıkması için bekletin. Sütü her yerine eşit döküp 2-3 saat çekmesini bekleyin. Afiyet olsun 👌
SÜTLÜ ARAP KIZI TATLISI Tarifi |
SÜTLÜ ARAP KIZI TATLISI Tarifi |
SÜTLÜ ARAP KIZI TATLISI Tarifi |
SÜTLÜ ARAP KIZI TATLISI Tarifi |
SÜTLÜ ARAP KIZI TATLISI Tarifi |
5 stars -
based on 831 reviews
SÜTLÜ ARAP KIZI TATLISI TARiFi
SÜTLÜ ARAP KIZI TATLISI Tarifi |
SÜTLÜ ARAP KIZI TATLISI Tarifi şerbetli hafif tatlı kakaolu çikolatalı baklava kalburabastı nefis kolay sütlü tatlı yemek tarifleri.Ne kadar çekici görünüyor değil mi? Bayram için de oldukça ideal olduğunu düşünüyorum. Siz diyin çikolatalı baklava, ben söyleyeyim kakaolu kalburabastı üstelik yapımı öyle kolay ki, inanın 5 dakikada hazırladım.
Ingredients
- 125 gr tereyağ (oda ısısında yumuşamış olmalı)
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 2,5 - 3 su bardağı un
- İçine ; 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- Şerbeti ; 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 6 kişilik
Calories: 235
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder