En Kolay RAMAZAN PiDESi TARiFİ |
En kolay RAMAZAN PiDESi TARiFİ Nasıl Yapılır Pastane Fırın Pidesi Nefis Lezzetli İFTAR SAHUR Yemek Tatlı Hamurişi Tarifleri. RAMAZAN PiDESi TARiFİni Koroplast'ın yardımıyla 10 dakikada hazırlamak çok keyifli 🤗
Üstünü Koroplast Streç Filmle kapattığınız hamurunuz hava alamadan kolayca mayalanacak, fırın tepsinize serdiğiniz Koroplast Pişirme Kağıdı ise pidenizin tepsiye yapışmadan güzelce kızarmasını sağlayacak. @hayatikolaylastirantarifler
Malzemeler
Koroplast Pişirme Kağıdı
Koroplast Streçfilm
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 /2 çay bardağı sıvı yağ
1 pk instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
4 su bardağı kadar un
Üzeri için
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam
Çörek otu
Hamur malzemelerini karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini Koroplast streç film ile kapatıp 1 saat mayalandırın. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Fırın tepsisine Koroplast Pişirme Kağıdı serin. Üzerine bir miktar mısır unu serpin. Hamuru alıp elinizle bastırarak tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Pişirme kağıdı sayesinde yapışmadan kolayca açılacaktır. Üstelik tezgahta açıp etrafı kirletmenize gerek kalmayacak. Yumurta sarısı, yağ ve sütü karıştırın. Parmak uçlarınızı bu karışıma batırıp hamurun üzerini videodaki gibi şekillendirin. Susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Çıkardığınızda üzerini bir bez ile örtün. 5-10 dk dinlendirin. Afiyet olsun 😋
En kolay RAMAZAN PiDESi TARiFİ nasıl yapılır |
En kolay RAMAZAN PiDESi TARiFİ YAPIMI |
5 stars -
based on 13894 reviews
RAMAZAN PiDESi TARiFİ
By Belgin Binici
En kolay RAMAZAN PiDESi TARiFİ Nasıl Yapılır Pastane Fırın Pidesi SAHUR iFTAR Nefis Lezzetli Yemek Tatlı Hamurişi Tarifleri
Ingredients
- Koroplast Pişirme Kağıdı
- Koroplast Streçfilm
- 1/2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 /2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 pk instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 4 su bardağı kadar un
- Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
- Çörek otu
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 6
Calories: 223
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder