Sayfalar

28.07.2017

5 stars - based on 7950 reviews

PASTANE AÇMASI

pastane açması nasıl yapılır tarifi yapımı kolay nefis hamurişi yemek tarifleri  turkish pastry recipe delicious yummy tasty bake
Pastane Açması Tarifi 
Pastane Açması Tarifi nasıl yapılır kolay nefis videolu hamurişi yemek tarifleri.pastane usulü yapımı tel tel nasıl yapılır püf noktaları burada.
 Bu açmalar yumuşacık ve çok lezzetli,
 pastanedekini aratmayacak bir açma tarifi.

Malzemeler 

1 yumurta akı içine sarısı üzerine
1 paket instant maya 
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvı yağ 
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz 
2,5 - 3 su bardağı un 
İç malzemesi 
2 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında) 
Zeytin ezmesi

Yapılışı 

Bütün malzemeleri karıştırın, unu azar azar ekleyerek çok yumuşak ve ele yapışan kıvamda bir hamur yoğurun! Hamur ele yapışıyorken bırakın. Üzerini kapatın hamur 2 katına çıkana kadar mayalandırın. En az 1 saat mayalanmalı. Hamurdan bezeler alıp parmak uçlarınızla açın. Çok yapışıyorsa elinizi sıvı yağ ile yağlayın. Her bezenin üzerine 1 dolu çay kaşığı kadar yumuşak tereyağı koyup parmaklarınızla hem hamuru açın hem yağı yedirin. İyice inceltince üzerine zeytin ezmesi sürün. Rulo sarıp iki ucunu ters yöne doğru bükerek birleştirin. Simit şeklini verdiğiniz açmaları tepsiye dizin. 15 dakika kadar tepside mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 170 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirin. Pişen açmaları fırından çıkarıp üzerini temiz bezle örterek 5-10 dakika dinlendirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun


Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -

SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.

http://www.askiseker.com 
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.youtube.com/c/Askisekertarifleri
https://www.pinterest.com/askiseker

Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz.
belginbinici@gmail.com


 pastane açması nasıl yapılır tarifi yapımı kolay nefis hamurişi yemek tarifleri  turkish pastry recipe delicious yummy tasty bake
PASTANE AÇMASI YAPIMI

 pastane açması nasıl yapılır tarifi yapımı kolay nefis hamurişi yemek tarifleri  turkish pastry recipe delicious yummy tasty bake
PASTANE AÇMASI

1450 stars - based on 12550 reviews

Pastane Açması Tarifi nasıl yapılır


pastane açması nasıl yapılır tarifi yapımı kolay nefis hamurişi yemek tarifleri  turkish pastry recipe delicious yummy tasty bake
Pastane Açması Tarifi nasıl yapılır

By
Pastane Açması Tarifi nasıl yapılır kolay nefis videolu hamurişi yemek tarifleri.pastane usulü yapımı tel tel nasıl yapılır püf noktaları burada.
Ingredients
  • 1 yumurta akı içine sarısı üzerine
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 - 3 su bardağı un
  • İç malzemesi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
  • Zeytin ezmesi
Bütün malzemeleri karıştırın, unu azar azar ekleyerek çok yumuşak ve ele yapışan kıvamda bir hamur yoğurun! Hamur ele yapışıyorken bırakın. Üzerini kapatın hamur 2 katına çıkana kadar mayalandırın. En az 1 saat mayalanmalı. Hamurdan bezeler alıp parmak uçlarınızla açın. Çok yapışıyorsa elinizi sıvı yağ ile yağlayın. Her bezenin üzerine 1 dolu çay kaşığı kadar yumuşak tereyağı koyup parmaklarınızla hem hamuru açın hem yağı yedirin. İyice inceltince üzerine zeytin ezmesi sürün. Rulo sarıp iki ucunu ters yöne doğru bükerek birleştirin. Simit şeklini verdiğiniz açmaları tepsiye dizin. 15 dakika kadar tepside mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 170 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirin. Pişen açmaları fırından çıkarıp üzerini temiz bezle örterek 5-10 dakika dinlendirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 6
Calories: 250
Item Reviewed: PASTANE AÇMASI Description: Pastane Açması Tarifi nasıl yapılır Kolay nefis videolu tel tel hamurişi yemek tarifleri turkish pastry recipe delicious yummy tasty taste bake Rating: 5 Reviewed By: Aşk-ı Şeker

1 yorum:

  1. içine zeytin ezmesi yerine nutella sürsek nasıl olur :D daha önce bi pastanede yemiştim evde de denemeye karar verdim de :D

    YanıtlaSil