Haşhaşlı Limonlu Kek Tarifi |
Haşhaşlı limonlu kek tarifi nasıl yapılır
kolay lezzetli tarifi burada
Bir kek düşünün.
Pişerken evi mis gibi limon kokusu saran,
yerken
damağınıza haşhaş tanelerinin çıtırtısı ve limonun mayhoş lezzeti
gelen,
bayılacaksınız diyorum başka bir şey demiyorum 😃👌 💛
Malzemeler
125 gr tereyağı (oda ısısında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
120 ml krema
1 su bardağı şeker
4 yumurta
1 pk vanilya
2 adet limon kabuğunun rendesi
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
Bir fiske tuz
3 yemek kaşığı mavi haşhaş
Üzeri için
1 adet kabuğu soyulmuş ve ince dilimlenmiş portakal
Yapılışı
Tereyağı, sıvı yağ, krema, şeker ve vanilya çırpılır. Haşhaş, limon suyu
ve kabuğu eklenir karıştırılır. Yumurtalar teker teker ilave edilerek
iyice çırpılır. Un, tuz ve kabartma tozu elenerek karışımın üzerine
dökülür. Spatula ile karıştırarak unun iyice kaybolması sağlanır.
Baton kek kalıbına pişirme kağıdı yerleştirilir. Üzerine portakal
dilimleri dizilir. Üzerine kek harcı boşaltılır. 160 derecede 50 dk
kadar pişirilir. Ortasına kürdan batırılır, temiz çıkıyorsa pişmiş
demektir. Pişmediyse 5 dk daha pişirilir. Afiyet olsun 👌 💛
------------------------------------------------
Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
http://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
http://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz
belginbinici@gmail.com
------------------------------------------------
------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder