Erikli Galette Tarifi |
Erikli Galette tarifi
nasıl yapılır videolu en kolay lezzetli tarif burada
nasıl yapılır videolu en kolay lezzetli tarif burada
Galette her meyveyle yapılabilecek lezzetli ve kolay bir tariftir.
O kadar kolay ki 5 dakikada hazırlayıp hemen fırına atıyorum.
O pişerken bende kahvemi hazırlıyorum.
Mayhoş tatlıları sevenler anjelik erikli bu galetteyi mutlaka denemeli.
Tereyağlı çıtır çıtır hamur üzerinde karamelize olmuş meyveler ve
üzerine bir top dondurma ile ılık tüketilebilecek bu tatlıya herkes bayılacak.
O kadar kolay ki 5 dakikada hazırlayıp hemen fırına atıyorum.
O pişerken bende kahvemi hazırlıyorum.
Mayhoş tatlıları sevenler anjelik erikli bu galetteyi mutlaka denemeli.
Tereyağlı çıtır çıtır hamur üzerinde karamelize olmuş meyveler ve
üzerine bir top dondurma ile ılık tüketilebilecek bu tatlıya herkes bayılacak.
MALZEMELER
150 gr tereyağ (margarinle aynı lezzet elde edilemez!)
2 yemek kaşığı su
1 fiske tuz
2 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı un
Üzeri için
750 gr kırmızı erik (anjelik erik)
Yarım su bardağı şeker
Soğuk tereyağını minik küpler halinde doğrayın. Derin bir kaba un tuz ve şekeri alın karıştırın. Tereyağını ekleyin. Parmak uçlarınızla ovalayıp ekmek ufağı görünümü elde edin. Suyu ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru buzdolabında beklemeye alın. Bu sırada erikleri güzelce yıkayın. Önce ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini dikkatlice çıkarın. Yarım santim inceliğinde dilimleyin. Dolaptan hamuru alın. İki pişirme kağıdı arasında hamuru incecik açın. Hamurun üzerine yarım su bardağı şekerden 2 yemek kaşığı kadar şeker serpin. Kenarlardan 3 cm boşluk kalacak şekilde ortasına erikleri gelişi güzel yerleştirin. Hamurun kenarlarını eriklerin üzerine doğru katlayın. Görüntü çok düzgün olmak zorunda değil. Galette rahat dağınık formda olan bir tatlıdır. Kalan şekeri eriklerin ve hamurun üzerine gelecek şekilde bolca serpin. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-45 dk pişirin. Ben 45 dakika pişirdim. Kıtırlığı tam kıvamında oldu. Ilıkken üzerine bir top dondurma ekleyip servis edin. Afiyet olsun.
Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
http://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
http://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz
Erikli galette nasıl yapılır |
Erikli galette tatlı tarifi |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder