Dızmana Böreği Tarifi |
Dızmana Böreği Tarifi
Dızmana Böreği Tarifi nasıl yapılır Balkan Boşnak Göçmen böreği yöresel kolay nefis hamurişi yemek tarifleri turkish pastry recipe delicious yummy taste tastyBy Belgin Binici
Ingredients
- 1 su bardağı ılık su
- 1,5 su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6-6,5 su bardağı un
- Sos için
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 8
Calories: 218
- Derin bir kapta un hariç bütün malzemeleri karıştırın, unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun, üzerini hava almayacak şekilde kapatın,
- en az 1 saat mayalanmaya bırakın, mayalanan hamurun havasını çıkarın,
- hamuru dört parçaya bölün, her parça hamuru tezgaha uzatın, iki parmak kalınlığında dilimleyin, tepsiye birbirine yakın yerleştirin.
- Üzerini başka tepsiyle kapatıp 15 dakika mayalandırın.
- Parmak uçlarınızı yağa batırıp, hamurun üzerine bastırın. Üzerine sos malzemelerini karıştırıp dökün,
- 180 derecede kızarana kadar 20-25 dk pişirin. Fırından çıkarıp üzerini temiz bir bezle örtüp 5 dakika dinlendirin. Afiyet olsun 👌 👌
Dızmana Böreği Tarifi |
Dızmana Böreği nasıl yapılır |
Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz
Dızmana Boşnak Böreği Tarifi |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder