Kışlık Patlıcan ve Biber Konservesi Tarifi |
Köz Biberli Patlıcan Konservesi tarifi
Kışlık Patlıcan ve Biber Konservesi Tarifi Nasıl Yapılır kahvaltılık ezme sos tarifi kolay nefis yöresel yemek tarifleri konserve yapmanın püf noktaları kış hazırlıklarıKözlenmiş patlıcan, közlenmiş kırmızı biber ve domates ile harika bir salata tarifi hazırladım. Kahvaltıda çok güzel gidiyor, öğlen saatlerinde hamur işlerinin yanına çok yakışıyor. Akşam her türlü et yemeğinin yanında salata olarak hatta meze olarak tüketilebilecek nefis bir tarif. Mutlaka deneyin!
By Belgin Binici
Ingredients - malzemeler
- 10 kilo közlemelik patlıcan
- 10 kilo kapya biber
- 5 kilo domates
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı sirke
- 3 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı pulbiber
- 2 baş sarımsak
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 17 orta boy kavanoz için
Calories: 250
5 stars -
based on 1385 reviews
Hazırlama
- Önce patlıcan ve biberleri közleyin. Ben mahalledeki pideciye verip odun ateşinde közlettim. Böyle bir imkanınız varsa çok daha lezzetli olur.
- Domateslerin kabuklarını soyun. Çok küçük olmayacak şekilde küp halinde doğrayın. Benim tencerem çok büyük olmadığı için ben 3 seferde yaptım.
- Büyük ve derin tencereye sıvı yağı dökün. Biraz kızdırın. Üzerine doğranmış domatesleri ekleyin. Arada karıştırarak orta ateşte en az yarım saat pişirin. Menemenlik yada domates sos yapar gibi iyice suyunu çekmesini sağlayın.
- Domatesler pişerken patlıcan ve biberleri soyup temizleyin. Biberlerin çekirdeklerini çıkarın. Onlarıda küpler halinde doğrayın. Çok küçük olmasın.
- Suyunu çeken domateslerin üzerine sebzeleri ekleyin. Arada karıştırarak orta ateşte birlikte kaynatın.
- 10 dakika kadar kaynadıktan sonra, sirke, tuz ve sarımsağı ekleyin. En son pulbiberi ekleyin. İyice karıştırın.
- Hiç beklemeden hemen kavanozlara doldurun. Sıkıca kapatıp ters çevirin. Yerinden oynatmadan bir gece bekletin.
- Vakumlama işlemi ertesi gün tamamlanmıştır. Kontrol ederek ışık almayan serin bir yere kaldırın. Bütün kış afiyetle tüketin.
Köz Biberli Patlıcan Konservesi tarifi |
Kahvaltılık Patlıcanlı biberli ezme sos tarifi |
Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz
belginbinici@gmail.com
5 stars -
based on 549 reviews
Kışlık Patlıcan Biber Konservesi Tarifi
Kışlık Patlıcan Biber Konservesi Tarifi |
By Belgin Binici
Kışlık Patlıcan ve Biber Konservesi Tarifi Nasıl Yapılır kahvaltılık ezme sos tarifi kolay nefis yöresel yemek tarifleri konserve yapmanın püf noktaları kış hazırlıkları Közlenmiş patlıcan, közlenmiş kırmızı biber ve domates ile harika bir salata tarifi hazırladım. Kahvaltıda çok güzel gidiyor, öğlen saatlerinde hamur işlerinin yanına çok yakışıyor. Akşam her türlü et yemeğinin yanında salata olarak hatta meze olarak tüketilebilecek nefis bir tarif. Mutlaka deneyin!
Ingredients
- - 10 kilo közlemelik patlıcan
- - 10 kilo kapya biber
- - 5 kilo domates
- - 1 su bardağı sıvı yağ
- - 1/2 su bardağı sirke
- - 3 yemek kaşığı tuz
- - 2 yemek kaşığı pulbiber
- - 2 baş sarımsak
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 17 kavanoz
Calories: 250
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder