Translate

28.09.2017

Kışlık Patlıcan Biber Konservesi Tarifi

Kışlık Patlıcan ve Biber Konservesi Tarifi Nasıl Yapılır kahvaltılık ezme sos tarifi kolay nefis yöresel yemek tarifleri konserve yapmanın püf noktaları
Kışlık Patlıcan ve Biber Konservesi Tarifi

Köz Biberli Patlıcan Konservesi tarifi

Kışlık Patlıcan ve Biber Konservesi Tarifi Nasıl Yapılır kahvaltılık ezme sos tarifi kolay nefis yöresel yemek tarifleri konserve yapmanın püf noktaları kış hazırlıkları 
Közlenmiş patlıcan, közlenmiş kırmızı biber ve domates ile harika bir salata tarifi hazırladım. Kahvaltıda çok güzel gidiyor, öğlen saatlerinde hamur işlerinin yanına çok yakışıyor. Akşam her türlü et yemeğinin yanında salata olarak hatta meze olarak tüketilebilecek nefis bir tarif. Mutlaka deneyin!

By
Ingredients - malzemeler

- 10 kilo közlemelik patlıcan
- 10 kilo kapya biber
- 5 kilo domates
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı sirke
- 3 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı pulbiber
- 2 baş sarımsak 

Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 17 orta boy kavanoz için

Calories: 250
5 stars - based on 1385 reviews

Hazırlama

  1. Önce patlıcan ve biberleri közleyin. Ben mahalledeki pideciye verip odun ateşinde közlettim. Böyle bir imkanınız varsa çok daha lezzetli olur. 
  2. Domateslerin kabuklarını soyun. Çok küçük olmayacak şekilde küp halinde doğrayın. Benim tencerem çok büyük olmadığı için ben 3 seferde yaptım. 
  3. Büyük ve derin tencereye sıvı yağı dökün. Biraz kızdırın. Üzerine doğranmış domatesleri ekleyin. Arada karıştırarak orta ateşte en az yarım saat pişirin. Menemenlik yada domates sos yapar gibi iyice suyunu çekmesini sağlayın.
  4.  Domatesler pişerken patlıcan ve biberleri soyup temizleyin. Biberlerin çekirdeklerini çıkarın. Onlarıda küpler halinde doğrayın. Çok küçük olmasın.
  5.  Suyunu çeken domateslerin üzerine sebzeleri ekleyin. Arada karıştırarak orta ateşte birlikte kaynatın. 
  6. 10 dakika kadar kaynadıktan sonra, sirke, tuz ve sarımsağı ekleyin. En son pulbiberi ekleyin. İyice karıştırın.
  7. Hiç beklemeden hemen kavanozlara doldurun. Sıkıca kapatıp ters çevirin. Yerinden oynatmadan bir gece bekletin.
  8. Vakumlama işlemi ertesi gün tamamlanmıştır. Kontrol ederek ışık almayan serin bir yere kaldırın. Bütün kış afiyetle tüketin.


Kışlık Patlıcan ve Biber Konservesi Tarifi Nasıl Yapılır kahvaltılık ezme sos tarifi kolay nefis yöresel yemek tarifleri konserve yapmanın püf noktaları

Köz Biberli Patlıcan Konservesi tarifi

Kışlık Patlıcan ve Biber Konservesi Tarifi Nasıl Yapılır kahvaltılık ezme sos tarifi kolay nefis yöresel yemek tarifleri konserve yapmanın püf noktaları
Kahvaltılık Patlıcanlı biberli ezme sos tarifi
Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -

SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.


https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
 
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz
belginbinici@gmail.com
Kışlık Patlıcan ve Biber Konservesi Tarifi Nasıl Yapılır kahvaltılık ezme sos tarifi kolay nefis yöresel yemek tarifleri konserve yapmanın püf noktaları kış hazırlıkları
Kışlık Patlıcan Biber Konservesi Tarifi
kahvaltılık ezme sos yapımı

5 stars - based on 549 reviews

Kışlık Patlıcan Biber Konservesi Tarifi


Kışlık Patlıcan ve Biber Konservesi Tarifi Nasıl Yapılır kahvaltılık ezme sos tarifi kolay nefis yöresel yemek tarifleri konserve yapmanın püf noktaları kış hazırlıkları

Kışlık Patlıcan Biber Konservesi Tarifi


By
Kışlık Patlıcan ve Biber Konservesi Tarifi Nasıl Yapılır kahvaltılık ezme sos tarifi kolay nefis yöresel yemek tarifleri konserve yapmanın püf noktaları kış hazırlıkları Közlenmiş patlıcan, közlenmiş kırmızı biber ve domates ile harika bir salata tarifi hazırladım. Kahvaltıda çok güzel gidiyor, öğlen saatlerinde hamur işlerinin yanına çok yakışıyor. Akşam her türlü et yemeğinin yanında salata olarak hatta meze olarak tüketilebilecek nefis bir tarif. Mutlaka deneyin!
Ingredients
  • - 10 kilo közlemelik patlıcan
  • - 10 kilo kapya biber
  • - 5 kilo domates
  • - 1 su bardağı sıvı yağ
  • - 1/2 su bardağı sirke
  • - 3 yemek kaşığı tuz
  • - 2 yemek kaşığı pulbiber
  • - 2 baş sarımsak
Önce patlıcan ve biberleri közleyin. Ben mahalledeki pideciye verip odun ateşinde közlettim. Böyle bir imkanınız varsa çok daha lezzetli olur. Domateslerin kabuklarını soyun. Çok küçük olmayacak şekilde küp halinde doğrayın. Benim tencerem çok büyük olmadığı için ben 3 seferde yaptım. Büyük ve derin tencereye sıvı yağı dökün. Biraz kızdırın. Üzerine doğranmış domatesleri ekleyin. Arada karıştırarak orta ateşte en az yarım saat pişirin. Menemenlik yada domates sos yapar gibi iyice suyunu çekmesini sağlayın. Domatesler pişerken patlıcan ve biberleri soyup temizleyin. Biberlerin çekirdeklerini çıkarın. Onlarıda küpler halinde doğrayın. Çok küçük olmasın. Suyunu çeken domateslerin üzerine sebzeleri ekleyin. Arada karıştırarak orta ateşte birlikte kaynatın. 10 dakika kadar kaynadıktan sonra, sirke, tuz ve sarımsağı ekleyin. En son pulbiberi ekleyin. İyice karıştırın. Hiç beklemeden hemen kavanozlara doldurun. Sıkıca kapatıp ters çevirin. Yerinden oynatmadan bir gece bekletin. Vakumlama işlemi ertesi gün tamamlanmıştır. Kontrol ederek ışık almayan serin bir yere kaldırın. Bütün kış afiyetle tüketin.
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 17 kavanoz
Calories: 250

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest