Muzlu Jöleli Pasta Tarifi |
Muzlu jöleli pasta tarifi nasıl yapılır kremalı kolay lezzetli videolu nefis tatlı yemek tarifleri
Görüntüsü çok şık, tadı enfes ve oldukça hafif olan bu pastayı mutlaka deneyin.
Malzemeler
1 paket petibör bisküvi
100 gr tereyağ
2,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket toz krem şanti
2 adet muz
1 paket muzlu jöle
- Bisküvileri rondoda un haline getirin. Tereyağını eritip bisküvilerin üzerine dökün. İyice karıştırın. Hatta daha iyi karışması için yoğurun.
- Kelepçeli kalıba bisküvi harcını dökün. Bir spatula yada bardak altı ile iyice bastırıp sıkıştırın. Sütü derin bir tencereye alın.
- Üzerine un, nişasta, şekeri ekleyin. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca tereyağını ekleyip ocaktan alın.
- Soğumaya bırakın. Ilındığında toz krem şantiyi ekleyip çırpın.
- Karışımı bisküvilerin üzerine dökün. Buzdolabına kaldırın.
- Muzlu jöleyi paketin üzerindeki gibi hazırlayın. Biraz soğumaya bırakın.
- Bu sırada tatlıyı buzdolabından alıp, üzerine dilimlenmiş muzları dizin.
- Üzerine ilk sıcaklığı çıkan jöleyi dökün. Buzdolabında soğumaya bırakın.
- 4-5 saat sonra üzerini çikolata parçaları ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Muzlu Jöleli Pasta Tarifi |
Muzlu Jöleli Pasta Tarifi |
Muzlu Jöleli Pasta Tarifi |
5 stars -
based on 23684 reviews
Muzlu Jöleli Pasta Tarifi
By Belgin Binici
Muzlu jöleli pasta tarifi nasıl yapılır kremalı kolay lezzetli videolu nefis tatlı yemek tarifleri banana cake dessert recipe delicious
Ingredients
- - 1 paket petibör bisküvi
- - 100 gr tereyağ
- - 2,5 su bardağı süt
- - 1/2 su bardağı un
- - 1 yemek kaşığı nişasta
- - 1/2 su bardağı şeker
- - 1 paket vanilya
- - 1 yemek kaşığı tereyağ
- - 1 paket toz krem şanti
- - 2 adet muz
- - 1 paket muzlu jöle
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 10 kişilik
Calories: 550
- Bisküvileri rondoda un haline getirin. Tereyağını eritip bisküvilerin üzerine dökün. İyice karıştırın. Hatta daha iyi karışması için yoğurun.
- Kelepçeli kalıba bisküvi harcını dökün. Bir spatula yada bardak altı ile iyice bastırıp sıkıştırın. Sütü derin bir tencereye alın.
- Üzerine un, nişasta, şekeri ekleyin. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca tereyağını ekleyip ocaktan alın.
- Soğumaya bırakın. Ilındığında toz krem şantiyi ekleyip çırpın.
- Karışımı bisküvilerin üzerine dökün. Buzdolabına kaldırın.
- Muzlu jöleyi paketin üzerindeki gibi hazırlayın. Biraz soğumaya bırakın.
- Bu sırada tatlıyı buzdolabından alıp, üzerine dilimlenmiş muzları dizin.
- Üzerine ilk sıcaklığı çıkan jöleyi dökün. Buzdolabında soğumaya bırakın.
- 4-5 saat sonra üzerini çikolata parçaları ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder