Antep Fıstıklı Kurabiye tarifi |
Renginden de anlaşılacağı gibi
antep fıstığı ile yapılan ve
sadece 4 malzemeli bu kurabiyeler
hem nefis hem çok kolay! Üstelik
Hemen deneyin hiç vakit kaybetmeyin,
benim yaptığım gün bitti
antep fıstığı ile yapılan ve
sadece 4 malzemeli bu kurabiyeler
hem nefis hem çok kolay! Üstelik
Hemen deneyin hiç vakit kaybetmeyin,
benim yaptığım gün bitti
Malzemeler
125 gr tereyağı (yumuşak)
1 çay bardağı toz antep fıstığı (biraz iri çekilmiş de olabilir)
3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
3 çay bardağı un (gerekirse ilave edilebilir)
Süslemek için
50 gr bitter çikolata
Toz fıstık
Koroplast streçfilm
Koroplast pişirme kağıdı
Yapılışı
Yumuşak tereyağı ile şekeri karıştırın. Unu dikkatlice ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Fıstıkları ekleyip hamuru bir kez daha yoğurun. Hamuru Koroplast streç film üzerine alıp silindir haline getirin. Streç filme sarıp buzluğa kaldırın. İyice sertleşince (10-15 dk) alıp bir cm kalınlığında dilimleyin. Pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 12-15 dk pişirin. Soğuyunca eritilmiş çikolataya ve fıstığa bulayıp tekrar pişirme kağıdı üzerine sıralayın. Buzdolabına kaldırıp çikolatanın donmasını sağlayın. Oda ısısında muhafaza edin. Ev ahalisinden ne kadar muhafaza edebilirseniz tabii 😃 benimkiler akşama kalmadı Sevgiler
Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
http://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz
belginbinici@gmail.com
Fıstıklı Kurabiye Yapımı |
Çan Fıstıklı Kurabiye Tarifi nasıl yapılır |
5 stars -
based on 8914 reviews
Fıstıklı Kurabiye Tarifi
Antep Fıstıklı Kurabiye tarifi |
Antep Çan Fıstıklı Kurabiye tarifi nasıl yapılır kolay nefis videolu tatlı yemek tarifleri turkish peanut pistachio cookies dessert recipe delicious yummy taste tasty
Ingredients
- 125 gr tereyağı (yumuşak)
- 1 çay bardağı toz antep fıstığı (biraz iri çekilmiş de olabilir)
- 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 çay bardağı un (gerekirse ilave edilebilir)
- Süslemek için
- 50 gr bitter çikolata
- Toz fıstık
- Koroplast streçfilm
- Koroplast pişirme kağıdı Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 6 kişilik
Calories: 232
Yapılışı
Yumuşak tereyağı ile şekeri karıştırın. Unu dikkatlice ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Fıstıkları ekleyip hamuru bir kez daha yoğurun. Hamuru Koroplast streç film üzerine alıp silindir haline getirin. Streç filme sarıp buzluğa kaldırın. İyice sertleşince (10-15 dk) alıp bir cm kalınlığında dilimleyin. Pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 12-15 dk pişirin. Soğuyunca eritilmiş çikolataya ve fıstığa bulayıp tekrar pişirme kağıdı üzerine sıralayın. Buzdolabına kaldırıp çikolatanın donmasını sağlayın. Oda ısısında muhafaza edin. Ev ahalisinden ne kadar muhafaza edebilirseniz tabii 😃 benimkiler akşama kalmadı Sevgiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder