Çilekli Jöleli Pasta Tarifi |
Çilekli Jöleli Pasta Tarifi nasıl yapılır kolay nefis videolu tatlı yemek tarifleri Daha önce muzlusunu yaptığım pasta çok hoşumuza gitti.gelen tepkiler çok güzel olunca
bu sefer çileklisini yaptım.
hem kolay hemde çok lezzetli bu tarifi
eminim sizde beğeneceksiniz.
Malzemeler
1 paket petibör bisküvi
100 gr tereyağı
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı kakao
Çilekli jöle
1 su bardağı çilek
- Bisküvileri rondodan geçirin. Tereyağını eritip bisküvilerle karıştırın. Kelepçeli kalıba bastırarak yerleştirin.
- Tencereye süt, un, nişasta, kakao ve vanilyayı ekleyin. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Kaynamaya başlayınca blender ile pürüzsüz olana kadar çırpın. Bisküvilerin üzerine dökün.
- Jöleyi paketteki tarife göre hazırlayın. Biraz soğuması için arada karıştırarak bekleyin.
- Çilekleri dilimleyip muhallebinin üzerine dip dibe dizin. Üzerine yavaşça jöleyi dökün. Birden hızlıca dökerseniz çilekler havaya kalkar dikkat edin.
- Buzdolabında en az 4 saat bekletip servis edin.
Çilekli Jöleli Pasta Tarifi |
Çilekli Jöleli Pasta Tarifi |
5 stars -
based on 4950 reviews
Çilekli Jöleli Pasta Tarifi
Çilekli Jöleli Pasta Tarifi |
By Belgin Binici
Çilekli Jöleli Pasta Tarifi nasıl yapılır kolay nefis videolu tatlı yemek tarifleri strawberry jelly cake dessert recipe delicious yummy taste tasty
Ingredients
- 1 paket petibör bisküvi
- 100 gr tereyağı
- 2,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- Çilekli jöle
- 1 su bardağı çilek
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 10 kişilik
Calories: 550
Hazırlama
- Bisküvileri rondodan geçirin. Tereyağını eritip bisküvilerle karıştırın. Kelepçeli kalıba bastırarak yerleştirin.
- Tencereye süt, un, nişasta, kakao ve vanilyayı ekleyin. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Kaynamaya başlayınca blender ile pürüzsüz olana kadar çırpın. Bisküvilerin üzerine dökün.
- Jöleyi paketteki tarife göre hazırlayın. Biraz soğuması için arada karıştırarak bekleyin.
- Çilekleri dilimleyip muhallebinin üzerine dip dibe dizin. Üzerine yavaşça jöleyi dökün. Birden hızlıca dökerseniz çilekler havaya kalkar dikkat edin.
- Buzdolabında en az 4 saat bekletip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder