Sayfalar

31.05.2018

5 stars - based on 7950 reviews

ÇAĞLA AŞI TARiFi

ÇAĞLA AŞI TARiFi yöresel çorba yemek nasıl yapılır kolay ölçülü nefis videolu gaziantep çorba yemek tarifleri
ÇAĞLA AŞI TARiFi
ÇAĞLA AŞI TARiFi yöresel çorba yemek nasıl yapılır kolay ölçülü nefis videolu çorba yemek tarifleri
İster çorba ister yemek niyetine tüketilebilecek enfes bir lezzet! Çağla zamanı geçmeden şiddetle tavsiye ediyorum mutlaka deneyin. İlk kez bir kaç yıl önce Antep lezzetlerini tanıtmak için düzenlenen etkinlik için gittiğim bir üniversitede denemiştim. O gün bugündür her yıl çağla zamanını iple çekerim.

Malzemeler

2 yemek kaşığı zeytinyağı
250 gr kuzu kuşbaşı
2-3 su bardağı su
300-400 gr çağla (körpe olursa daha iyi)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yumurta
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlama


Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip biraz kızdırın. Etleri atıp birkaç dakika kavurun. Üzerine 3 su bardağı kadar su ekleyin. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Çağlalar körpe yani küçük ise bütün olarak kullanın, iri ise ortadan kesip çekirdeğini çıkarın. Pişen etlerin üzerine çağlaları ekleyin kapağı kapatıp 5 dakika pişirin. Daha sonra haşlanmış nohutları ekleyin. Birkaç dakika pişirin. Yumurta, yoğurt ve unu rondoda pürüzsüz hale getirin. Derin bir kaseye aktarıp tenceredeki yemeğin suyundan birkaç kepçe ekleyin. Karıştırın. (terbiyenin kesilmemesi için bunu yapmalısınız) şimdi yavaş yavaş ve bir yandan karıştırarak terbiyeyi çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Zeytinyağı ve tereyağını kızdırın, kırmızı biberi biraz yakıp üzerine gezdirin. Afiyet olsun


ÇAĞLA AŞI TARiFi

ÇAĞLA AŞI TARiFi yöresel çorba yemek nasıl yapılır kolay ölçülü nefis videolu gaziantep çorba yemek tarifleri
ÇAĞLA AŞI TARiFi

5 stars - based on 358 reviews

ÇAĞLA AŞI TARiFi

ÇAĞLA AŞI TARiFi yöresel çorba yemek nasıl yapılır kolay ölçülü nefis videolu gaziantep çorba yemek tarifleri
ÇAĞLA AŞI TARiFi

By
ÇAĞLA AŞI TARiFi Gaziantep yöresel çorba yemek nasıl yapılır kolay ölçülü nefis videolu çorba yemek tarifleri ,İster çorba ister yemek niyetine tüketilebilecek enfes bir lezzet!
Ingredients
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 gr kuzu kuşbaşı
  • 2-3 su bardağı su
  • 300-400 gr çağla (körpe olursa daha iyi)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip biraz kızdırın. Etleri atıp birkaç dakika kavurun. Üzerine 3 su bardağı kadar su ekleyin. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Çağlalar körpe yani küçük ise bütün olarak kullanın, iri ise ortadan kesip çekirdeğini çıkarın. Pişen etlerin üzerine çağlaları ekleyin kapağı kapatıp 5 dakika pişirin. Daha sonra haşlanmış nohutları ekleyin. Birkaç dakika pişirin. Yumurta, yoğurt ve unu rondoda pürüzsüz hale getirin. Derin bir kaseye aktarıp tenceredeki yemeğin suyundan birkaç kepçe ekleyin. Karıştırın. (terbiyenin kesilmemesi için bunu yapmalısınız) şimdi yavaş yavaş ve bir yandan karıştırarak terbiyeyi çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Zeytinyağı ve tereyağını kızdırın, kırmızı biberi biraz yakıp üzerine gezdirin. Afiyet olsun
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 6
Calories: 246
Item Reviewed: ÇAĞLA AŞI TARiFi Description: ÇAĞLA AŞI TARiFi Gaziantep yöresel çorba yemek nasıl yapılır kolay ölçülü nefis videolu çorba yemek tarifleri , İster çorba ister yemek niyetine tüketilebilecek enfes bir lezzet! Rating: 5 Reviewed By: Aşk-ı Şeker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder