|
Mercimek çorbasını birde böyle deneyin! Benim yemek seçen ufaklık 2 tabak yedi mesela, düşünün o kadar lezzetli 👌
Osmanlıdan günümüzde gelen eşsiz lezzetlerden. Çeşm-i Nigar Osmanlı'da sevgilinin gözü manasına geliyormuş.
Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı un
Su (et suyu olabilir)
1 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
Pulbiber,
nane
Zeytinyağı ve tereyağını tencereye alın. Rendelenmiş soğanları biraz soteleyin. Unu ekleyin biraz kavurun. Mercimekleri ve sıcak suyu ekleyin. Pişmeye bırakın. Yumurta, süt ve limon suyunu rondoda pürüzsüz hale getirin. Gerekirse süzgeçten geçirerek pişen çorbaya ekleyin. Sürekli karıştırarak bir kaç dakika kaynatın. Üzeri için, tereyağında salçayı kavurun. Nane ve pulbiber ekleyin. Servis sırasında çorbaya ilve edin. Afiyet olsun.
ÇEŞM-İ NİGAR ÇORBASI (Sütlü Mercimek Çorbası) TARiFi |
ÇEŞM-İ NİGAR ÇORBASI (Sütlü Mercimek Çorbası) TARiFi |
5 stars -
based on 11259 reviews
ÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI (Sütlü Mercimek Çorbası) TARiFi
ÇEŞM-İ NİGAR ÇORBASI (Sütlü Mercimek Çorbası) TARiFi |
ÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI (Sütlü Mercimek Çorbası) TARiFi Nasıl yapılır OSMANLI MUTFAĞI videolu kolay lezzetli tam ölçülü yöresel çorba yemek tarifleri.Mercimek çorbasını birde böyle deneyin! Benim yemek seçen ufaklık 2 tabak yedi mesela, düşünün o kadar lezzetli 👌
Ingredients
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı un
- Su (et suyu olabilir)
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Pulbiber,
- Nane
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 8 porsiyon
Calories: 75
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder