MEYVE AŞURESi KOMPOSTOSU TARiFi |
MEYVE AŞURESi KOMPOSTOSU TARiFi Meyve HOŞAFI Nasıl yapılır kolay lezzetli nefis yöresel tatlı yemek tarifleri aşure hoşaf komposto yapım
Malzemeler
2 lt su
2 su bardağı şeker
4 adet yeşil elma
2 adet armut
7-8 adet kuru kayısı
1 çay bardağı kuru üzüm
Yarım çay bardağı kuş üzümü
2 yemek kaşığı pirinç
3 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağı portakal suyu
Hazırlama
Meyveleri küçük küpler halinde doğrayın. Derin bir tencereye alın. Üzerine şekeri ve suyu ekleyin meyveler yumuşayana kadar pişirin. Bir kasede nişasta ve portakal suyunu karıştırın. Nişasta tamamen eriyince tencereye ekleyin. Karıştırın. Bir taşım kaynatıp kaselere paylaştırın. Afiyet olsun
MEYVE AŞURESi KOMPOSTOSU TARiFi |
MEYVE AŞURESi KOMPOSTOSU TARiFi |
5 stars -
based on 1214 reviews
MEYVE AŞURESi KOMPOSTOSU TARiFi Meyve HOŞAFI
MEYVE AŞURESi KOMPOSTOSU TARiFi Meyve HOŞAFI |
MEYVE AŞURESi KOMPOSTOSU TARiFi Meyve HOŞAFI Nasıl yapılır kolay lezzetli nefis yöresel tatlı yemek tarifleri aşure hoşaf komposto yapım
Ingredients
- 2 lt su
- 2 su bardağı şeker
- 4 adet yeşil elma
- 2 adet armut
- 7-8 adet kuru kayısı
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 su bardağı portakal suyu
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 15 porsiyon
Calories: 147
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder