Meze Süzük Tarifi |
Malzemeler
Miktarı ihtiyaca göre ayarlayınız. Süzme yoğurt Sumak Kimyon Kuru tarhun Kavrulmuş susam Zeytinyağ
Hazırlama
Süzme yoğurdu biraz tuz ekleyerek karıştırın. Servis tabağına ortası çukur kalacak şekilde yayın. Üzerine bolca sumak, kimyon, kuru tarhun serpin. Üzerine bolca kavrulmuş susam dökün. En son zeytinyağı gezdirin. Mezemiz hazır. Pideleri bana bana yiyin. Afiyet olsun.
5 stars -
based on 1364 reviews
MEZE SÜZÜK TARİFİ
|
By Belgin Binici
Meze süzük tarifi nasıl yapılır en kolay nefis lezzetli farklı videolu yöresel yemek meze tarifi
Mezeyi sevmeyen yoktur herhalde.Sofrada güzel meze olunca yemek gelene kadar mezelerle doyarım ben. Bu meze de onlardan biri. Süzme yoğurt üzerine çeşitli baharatlar ve kavrulmuş susam, birde zeytinyağı ile buluşunca ortaya çıkan lezzeti anlatamam. Tek kötü yanı çok pide yediriyor olması. Öğrendiğimden beri her akşam soframa katılan bu lezzeti şiddetle tavsiye ediyorum.
Ingredients
- Süzme yoğurt
- Sumak
- Kimyon
- Kuru tarhun
- Kavrulmuş susam
- Zeytinyağ
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 4 porsiyon
Calories: 150
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder