Haşhaşlı Revani Tarifi |
Haşhaşlı Revani tarifi nasıl yapılır şerbetli kolay videolu nefis tatlı yemek tarifleri.
Revaniyi seviyor ve haşhaşa bayılıyorsanız bu tarif tam size göre. Haşhaşın o çıtır çıtır ağıza gelmesi anlatılmaz yaşanır.
Buyrun tarife
Revaniyi seviyor ve haşhaşa bayılıyorsanız bu tarif tam size göre. Haşhaşın o çıtır çıtır ağıza gelmesi anlatılmaz yaşanır.
Buyrun tarife
Küçük kare borcam ölçüsüdür. 9 porsiyon çıkar. Büyük dikdörtgen borcam için ölçüyü 2 katına çıkarabilirsiniz.
MALZEMELER
2 yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı mavi haşhaş tohumu
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kadar un
Yarım silme çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Şerbet için
1,5 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Çeyrek limon suyu
Üzeri için
1 paket kremşanti
1 çay bardağı süt
YAPILIŞI
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve suyu bir tencereye alıp birkaç dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekliyoruz. Bir kenarda soğumaya bırakıyoruz. Derin bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Yoğurt, sıvı yağ, irmik ve haşhaşı ekliyoruz, iyice karıştırıyoruz. Un, karbonat ve kabartma tozunu ekleyip yavaşça karıştırıyoruz. Küçük kare borcama karışımı boşaltıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişiriyoruz. Ortasına bir kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Fırından alıp 5 dakika dinlendiriyoruz. Dilimleyip üzerine soğuyan şerbeti döküyoruz. Üzerine koyu kıvamda çırpılmış kremşanti sürüyoruz. Üzerini haşhaş ile süsleyip servis ediyoruz.
Haşhaşlı Revani tarifi bu kadar.
Haşhaşlı Revani tarifi bu kadar.
Haşhaşlı Revani tarifi nasıl yapılır videosu
Haşhaşlı Revani Tarifi |
Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz
Haşhaşlı Revani nasıl yapılır |
5 stars -
based on 7950 reviews
Haşhaşlı Revani Tatlısı tarifi
Haşhaşlı Revani Tatlısı tarifi |
Haşhaşlı Revani Tatlısı tarifi nasıl yapılır kolay ,şerbetli ,nefis videolu tatlı - yemek tarifleri turkish poppy seeds dessert recipe delicious yummy tasty taste tasty bake
Ingredients
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım su bardağı mavi haşhaş tohumu
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı kadar un
- Yarım silme çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Şerbet için
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- Çeyrek limon suyu
- Üzeri için
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 10 porsiyon
Calories: 698
Instructions - talimatlar
- Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve suyu bir tencereye alıp birkaç dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekliyoruz.
- Bir kenarda soğumaya bırakıyoruz. Derin bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Yoğurt, sıvı yağ, irmik ve haşhaşı ekliyoruz, iyice karıştırıyoruz. Un, karbonat ve kabartma tozunu ekleyip yavaşça karıştırıyoruz. Küçük kare borcama karışımı boşaltıyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişiriyoruz. Ortasına bir kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Fırından alıp 5 dakika dinlendiriyoruz.
- Dilimleyip üzerine soğuyan şerbeti döküyoruz. Üzerine koyu kıvamda çırpılmış kremşanti sürüyoruz. Üzerini haşhaş ile süsleyip servis ediyoruz. Haşhaşlı Revani tarifi bu kadar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder