Petito Kurabiye |
Petito kurabiye tarifi nasıl yapılır tarifi İLK YAPAN olarak püf noktaları bu tarifte petitolu ayıcıklı çikolatalı çocuk kurabiyesi tatlı yemek tarifleri
Çocuklarımın sevdiği çikolatayla kurabiyelerimi birleştirdim çok güzel sonuç ortaya çıktı.Herkes çok beğendi Bu tarifi umarım sizde denersiniz .İnternet ortamında çok bulabilirsiniz aynı tarifi ama bu tarifi ilk yapan kişi benimdir.
Malzemeler
125 gr yumuşak tereyağı.
1 yumurta.
1 vanilya.
1/2 su bardağı pudra şekeri.
2 su bardağı un.
1/2 su bardağı nişasta.
yarım çay kaşığı kabartma tozu.
18 petito çikolata
Yapılışı
Un hariç bütün malzemeler karıştırılır, un azar azar eklenir yoğurulur, buzdolabında 20 dk dinlendirilir, şimdi fırın 180 dereceye ayarlanır, hamur merdane ile yarım cm kalınlığında açılır, istenilen şekilde kesilir ( ben tırtıklı patates keseceğini kullandım) ortalarına petito çikolatalar yerleştirilir, kırmamaya dikkat ederek biraz bastırılır, yağlı kağıt üzerinde fırına verilir 10-12 dk altları çok hafif kızarınca olmuş demektir,ben 15 dk tuttum biraz fazla kızardı çikolatalar, o yüzden başında beklerseniz çok iyi olur bu tariften 18 adet çıkıyor, tekli satılan petitolarla yaptım ben, siz isterseniz napoliten kutularında olan minik petitolarla daha fazla kurabiye çıkarabilirsiniz sıcakken çikolataya ellemeyin hem eliniz yanmasın hem bozulma deneyenler beni haberdar ederse çok memnun olurum.
PETİTO AYICIKLI KURABİYE |
Petito Ayıcık Kurabiye Tarifi |
PETiTO KURABiYE TARiFİ |
PETiTO KURABiYE TARiFİ |
5 stars -
based on 25984 reviews
Petitolu Kurabiye Tarifi
Petito Kurabiye Tarifi |
By Belgin Binici
Petito kurabiye tarifi nasıl yapılır tarifi İLK YAPAN olarak püf noktaları bu tarifte petitolu ayıcıklı çikolatalı petitolu kurabiye kolay nefis videolu tatlı yemek tarifleri chocolate cookies dessert recipe turkish delicious yummy tasty taste
Ingredients
- 125 gr yumuşak tereyağı.
- 1 yumurta.
- 1 vanilya.
- 1/2 su bardağı pudra şekeri.
- 2 su bardağı un.
- 1/2 su bardağı nişasta.
- yarım çay kaşığı kabartma tozu.
- 18 petito çikolata Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 8 kişilik
Calories: 150
talimatlar
talimatlar
- Un hariç bütün malzemeler karıştırılır, un azar azar eklenir yoğurulur, buzdolabında 20 dk dinlendirilir,
- fırın 180 dereceye ayarlanır, hamur merdane ile yarım cm kalınlığında açılır, istenilen şekilde kesilir ( ben tırtıklı patates keseceğini kullandım) ortalarına petito çikolatalar yerleştirilir, kırmamaya dikkat ederek biraz bastırılır, yağlı kağıt üzerinde fırına verilir 10-12 dk altları çok hafif kızarınca olmuş demektir,ben 15 dk tuttum biraz fazla kızardı çikolatalar, o yüzden başında beklerseniz çok iyi olur
- bu tariften 18 adet çıkıyor, tekli satılan petitolarla yaptım ben, siz isterseniz napoliten kutularında olan minik petitolarla daha fazla kurabiye çıkarabilirsiniz sıcakken çikolataya ellemeyin hem eliniz yanmasın hem bozulma deneyenler beni haberdar ederse çok memnun olurum.
petito sıcakta erimiyomu
YanıtlaSilDeneyen oldu mu acaba...petito erimiyor mu
YanıtlaSilÇikolata yuksek isida erimezz aksine yanar
YanıtlaSil