LOKMALIK iRMiK TATLISI Hafif Şerbetli Tatlı |
Nurselin evi show tvde yapmıştım ve çok güzel yorumlar almıştım sizlerden.
bildiğiniz irmik tatlılarını unutun.
Bu tatlıya bayılacaksınız.Irmik kesmesi diye de adlandırabiliriz
malzemeler
1 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Bütün malzemelerle birlikte hamuru yoğuruyoruz, bir kaç parçaya ayırıp her parçayı elimizle tezgahta ileri geri yuvarlayarak uzatıyoruz, tezgaha irmik döküp uzattığımız hamurumuzu irmiğin üzerinde
yuvarlayıp her yerini irmiğe buluyoruz, 2 parmak arayla kesip yağlanmış tepsiye dip dibe diziyoruz, önceden ısıtılmış fırında rengi sarı olana kadar pişiriyoruz, tatlı pişerken 5,5 bardak şeker, 4,5 bardak suyu karıştırarak şekerin erimesini sağlıyoruz, şerbetimiz soğuk olacak tatlı sıcakken döküp üzerini kapatıyoruz, 15 dakika dinlendiriyoruz, afiyet olsun
Lokmalık irmik tatlısı tarifi |
Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
http://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
http://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz
Lokmalık İrmik Tatlısı nasıl yapılır |
lokmalık irmik tatlısı videosu (irmik kesmesi)
Lokmalık İrmik Tatlısı |
Lokmalık İrmik Tatlısı
Lokmalık irmik tatlısı tarifi nasıl yapılır |
Lokmalık irmik tatlısı tarifi nasıl yapılır hafif şerbetli tatlı kolay videolu nefis tarifi. semoline dessert recipe Nurselin evi show tvde yapmıştım ve çok güzel yorumlar almıştım sizlerden. bildiğiniz irmik tatlılarını unutun. Bu tatlıya bayılacaksınız. Bazı yerlerde İrmik kesmesi diye de adlandırılır.
Ingredients
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 6 kişilik 1 tepsi
Calories: 350
- Bütün malzemelerle birlikte hamuru yoğuruyoruz,
- bir kaç parçaya ayırıp her parçayı elimizle tezgahta ileri geri yuvarlayarak uzatıyoruz,
- tezgaha irmik döküp uzattığımız hamurumuzu irmiğin üzerinde yuvarlayıp her yerini irmiğe buluyoruz, 2 parmak arayla kesip yağlanmış tepsiye dip dibe diziyoruz,
- önceden ısıtılmış fırında rengi sarı olana kadar pişiriyoruz, tatlı pişerken 5,5 bardak şeker, 4,5 bardak suyu karıştırarak şekerin erimesini sağlıyoruz, şerbetimiz soğuk olacak tatlı sıcakken döküp üzerini kapatıyoruz, 15 dakika dinlendiriyoruz, afiyet olsun
Pratik ve güzel bir tarif. Mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSilPratik ve güzel bir tarif. Mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSilŞimdiden afiyet olsun
SilÇok güzel olmuş. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilçok teşekkürler
SilTatlı harika gözüküyor.Blogun hayırlı olsun Belgin'ciğim.Başarılar :)
YanıtlaSilteşekkürler canım :) takipte kal
SilMerhaba, blogunuzun ismi çok güzelmiş :))
YanıtlaSilTakibe aldım sizi, banada beklerim :)
çok teşekkürler beğenmenize sevindim
SilBen bunun çok iyi bir lezzet olduğuna eminim ve not ediyorum hemen denemeliyim:)))Teşekkürler. ..
YanıtlaSilfulyapimlezzetler.blogspot.com
Çok teşekkürler sizinde de şimdiden ellerinize sağlık
Silçok teşekkür ederim
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor farkli bir tarif.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim ayrıca sitemi ziyaret etmeyi unutmayın https://islamguzelahlaktir.blogspot.com/
YanıtlaSilElinize sağlık tarifinizi izlemiştim çok lezzetli görünüyordu sevgiler
YanıtlaSilİzlemiştim sizi Nursel'in Mutfağında Çok güzel bir tarif bir çok kez yapmıştım gerçekten güzel oluyor sayesinde yeni şeyler öğreniyorum :)) Ellerinize sağlık :) Sevgiler
YanıtlaSilTarifiniz çok güzel.
YanıtlaSilİrmik içine konulucak mı sadece hamur mu bulanacak
YanıtlaSilŞerbeti kaynatıyor muyuz 🤦♀️🤦♀️
YanıtlaSilSerbeti fazla gelmiyormu
YanıtlaSilLapa gıbı oldu şerbet ıcınde yüzüyor boşuna emek verdım
YanıtlaSil