SUPANGLE TARİFİ |
Bol çikolatalı bu nefis tatlıyı pastanelerde yemeye bayılırız.
Emin olun bu tarif
daha çok hoşunuza gidecek ve
artık hep evde yapacaksınız.
daha çok hoşunuza gidecek ve
artık hep evde yapacaksınız.
MALZEMELER
1 lt süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı şeker
2 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tereyağ
80 gr bitter çikolata
1 su bardağı buzlu su
Derin bir tencereye sütü dökelim. Üzerine un, kakao, şeker ve nişastayı ekleyip sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım. Kaynamaya yakın yumurtayı ekleyelim. Hızlıca çırparak pişirmeye devam edelim. Koyulaşmaya başlayınca çikolata ve tereyağını ekleyelim. Çikolata eridikten sonra bir su bardağı buzlu su ekleyip hızlı hızlı çırparak iyice karışmasını sağlayalım. Kaplara boşaltıp buzdolabında soğumaya bırakalım. Servisten önce üzerine rendelenmiş çikolata ve cevizle süsleyelim. Afiyet olsun.
Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz
SUPANGLE YAPIMI |
5 stars -
based on 7950 reviews
Orjinal Supangle Tatlısı Tarifi nasıl yapılır
Orjinal Supangle Tatlısı Tarifi nasıl yapılır |
By Belgin Binici
Orjinal Supangle Tatlısı Tarifi nasıl yapılır kolay lezzetli videolu tatlı yapımı dessert sweet recipe rezept recette receta ricatta Bol çikolatalı bu nefis tatlıyı pastanelerde yemeye bayılırız. Emin olun bu tarif daha çok hoşunuza gidecek
Ingredients
- 1 lt süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 80 gr bitter çikolata
- 1 su bardağı buzlu su
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 6 kişilik
Calories: 280
talimatlar
talimatlar
- Derin bir tencereye sütü dökelim. Üzerine un, kakao, şeker ve nişastayı ekleyip sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım.
- Kaynamaya yakın yumurtayı ekleyelim. Hızlıca çırparak pişirmeye devam edelim. Koyulaşmaya başlayınca çikolata ve tereyağını ekleyelim.
- Çikolata eridikten sonra bir su bardağı buzlu su ekleyip hızlı hızlı çırparak iyice karışmasını sağlayalım.
- Kaplara boşaltıp buzdolabında soğumaya bırakalım. Servisten önce üzerine rendelenmiş çikolata ve cevizle süsleyelim. Afiyet olsun.
harika görünüyor... mutlaka deneyeceğim... ellerine sağlık :D
YanıtlaSilmerhaba buzlu su koymaninizin sebebi nedir acaba
YanıtlaSil