İrmik Helvası Tarifi nasıl yapılır |
Kandillerde" illede irmik helvası isterim" diyenlere bu tarifi mutlaka deneyin derim!
Bu helva bir başka, öyle tane tane dökülmüyor, soğuyunca da yumuşacık
kalıyor, benim gibi yumuşak, yapış yapış irmik helvası sevenler bunu
denemeli bayılacaksınız👌deneyen herkes çok beğenerek geri dönüş yaptı,
hadi bakalım herkes mutfağa kandilde boş durmak yok, geri dönüşlerinizi
bekliyorum unutmayın!
İRMİK HELVASI
Malzemeler
500 gr irmik
250 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
Şerbeti
3 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
Yapılışı
Yağlar tencereye alınır, eriyince irmik eklenir, kavrulur, rengi
değişmeye başlayınca un eklenir iyice kavrulur, kenara alınır, başka bi
tencerede su ve şeker kaynatılır, ılıyan irmiğin üzerine azar azar
dökülür,yani şerbet sıcak irmik ılınmış olacak, tekrar ocağa alınır,
sürekli karıştırılarak suyu çekmesi sağlanır, göz göz olmaya başlayınca
ocaktan alınır, üzerine kağıt havlu serilerek kapağı kapatılır, 10 dk
dinlendirilir, portakal dilimleri üzerine dondurma kaşığı ile şekil
verilerek çıkarılır, fıstıkla süslenir. Afiyet olsun 👌
5 stars -
based on 13684 reviews
İrmik Helvası Tarifi nasıl yapılır
iRMiK HELVASI TARiFi |
İrmik Helvası Tarifi nasıl yapılır Kandil kolay lezetli nefis tam kıvamında Helva yapımı.Kandillerde" illede irmik helvası isterim" diyenlere bu tarifi mutlaka deneyin derim! Bu helva bir başka, öyle tane tane dökülmüyor, soğuyunca da yumuşacık kalıyor, benim gibi yumuşak, yapış yapış irmik helvası sevenler bunu denemeli bayılacaksınız
Ingredients
- 500 gr irmik
- 250 gr tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- Şerbeti
- 3 su bardağı şeker
- 4,5 su bardağı su
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 8
Calories: 532
Tam da istediğim gibi bir irmik helvası umuyorum ki aynısı olur. Görünüşü güzel oldu dinlenmesini bekliyorum. Tarif için teşekkürler🤗
YanıtlaSil