Yerken ağzınıza gelen haşhaş ve susamın çıtırtısına bayılacak, yapımı çok kolay bu kurabiyeyi çok seveceksiniz.
Malzemeler
125 gr margarin veya tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay bardağı kavrulmuş susam
Yarım çay bardağı mavi haşhaş
2- 2,5 su bardağı kadar un
Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış margarin, sıvı yağ, yumurtayı katıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyin yoğurun.
Yumuşak bir hamur elde edin. Unu azar azar ölçülü kullanın. Susam ve haşhaşı ekleyip tekrar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine yerleştirin. 170 derecede altları hafif kızarana kadar pişirin. Üzerine piştikten sonra pudra şekeri serpin.
Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
http://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.youtube.com/c/Askisekertarifleri
https://www.pinterest.com/askiseker
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz
belginbinici@gmail.com
görüntü müthiş, not aldım denemek istiyorum, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil