MALAGA TARİFİ |
Malaga tarifi orjinal gerçek pastane yapımı burada. nasıl yapılır kolay videolu lezzetli nefis tatlı yemek tarifleri.Malaga pastanelerde beğenerek yediğimiz bir pasta, üstelik fiyatı oldukça pahalı. Gelin artık malagayı evde yapalım hem temiz hem hesaplı olsun.
MALZEMELER
4 - 5 adet muz
2 paket muzlu cremole (pişirmeden 3 dakikada çırpılarak hazırlananlardan)
2,5 su bardağı soğuk süt
Yarım paket kakaolu hazır pastaban (evde kalan kekleride kullanabilirsiniz)
Yarım su bardağı süt(keki ıslatmak için)
1 paket (200 ml) krema
3 paket (240 gr) bitter çikolata
Muzları ortadan ikiye bölüp bir kenarda bekletin. Pudingleri soğuk süt ile çırpın. 2 paket puding bir ölçü ile çırpılacak. Kıvamı videoda görüldüğü gibi oldukça koyu olmalı. Kekin bir katını iki parmak kalınlığında ve muzların boyunda dikdörtgen şekilde kesin. Bir yemek kaşığı süt ile her keki ıslatın. Pudingi buzdolabı poşetine koyun. Ucunu makasla kesin. Keklerin üzerine dikkatlice sıkın. Muzları pudingin üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin. Çok bastırmayın puding kenarlardan taşmasın. Bir bıçak yardımıyla kenarlarını düzgünce sıvayın. Pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine yerleştirin. Bir kutu kremayı ocağa alın. Üzerine hemen çikolataları parçalayın. Sürekli karıştırın. Erimeye başladığında ocaktan alıp hızlıca karıştırarak eritin. Ocakta fazla tutmayın yanmasın. Çikolatalı ganaj hafif ılındığında muzların üzerine dökün. Heryerini kaplayın. İsteğe bağlı fındık parçaları dökün çikolatanın üstüne.Buzdolabında soğuyana kadar bekletip servis edin. Afiyet olsun.
MALAGA videolu tarifi
MALAGA YAPIMI |
Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz
MALAGA NASIL YAPILIR |
MUZLU EKLER - MALAGA TARİFİ |
5 stars -
based on 7950 reviews
Orjinal Malaga Tarifi
Malaga tarifiyapılır nasıl |
By Belgin Binici
Malaga tarifi orjinal gerçek pastane yapımı burada. nasıl yapılır kolay videolu lezzetli nefis tatlı yemek tarifleri muzlu ekler dessert recipe delicious
Ingredients
- 4 - 5 adet muz
- 2 paket muzlu cremole (pişirmeden 3 dakikada çırpılarak hazırlananlardan)
- 2,5 su bardağı soğuk süt
- Yarım paket kakaolu hazır pastaban (evde kalan kekleride kullanabilirsiniz)
- Yarım su bardağı süt(keki ıslatmak için)
- 1 paket (200 ml) krema
- 3 paket (240 gr) bitter çikolata
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 15 porsiyon
Calories: 525
HAZIRLAMA
- Muzları ortadan ikiye bölüp bir kenarda bekletin. Pudingleri soğuk süt ile çırpın. 2 paket puding bir ölçü ile çırpılacak. Kıvamı videoda görüldüğü gibi oldukça koyu olmalı. Kekin bir katını iki parmak kalınlığında ve muzların boyunda dikdörtgen şekilde kesin. Bir yemek kaşığı süt ile her keki ıslatın. Pudingi buzdolabı poşetine koyun. Ucunu makasla kesin. Keklerin üzerine dikkatlice sıkın. Muzları pudingin üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin. Çok bastırmayın puding kenarlardan taşmasın. Bir bıçak yardımıyla kenarlarını düzgünce sıvayın.
- Pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine yerleştirin. Bir kutu kremayı ocağa alın. Üzerine hemen çikolataları parçalayın. Sürekli karıştırın. Erimeye başladığında ocaktan alıp hızlıca karıştırarak eritin. Ocakta fazla tutmayın yanmasın. Çikolatalı ganaj hafif ılındığında muzların üzerine dökün. Heryerini kaplayın. İsteğe bağlı fındık parçaları dökün çikolatanın üstüne.Buzdolabında soğuyana kadar bekletip servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder