Pastane Açması Tarifi |
Pastane Açması Tarifi nasıl yapılır kolay nefis videolu hamurişi yemek tarifleri.pastane usulü yapımı tel tel nasıl yapılır püf noktaları burada.
Bu açmalar yumuşacık ve çok lezzetli,
pastanedekini aratmayacak bir açma tarifi.
Malzemeler
1 yumurta akı içine sarısı üzerine
1 paket instant maya
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 - 3 su bardağı un
İç malzemesi
2 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
Zeytin ezmesi
Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırın, unu azar azar ekleyerek çok yumuşak ve ele yapışan kıvamda bir hamur yoğurun! Hamur ele yapışıyorken bırakın. Üzerini kapatın hamur 2 katına çıkana kadar mayalandırın. En az 1 saat mayalanmalı. Hamurdan bezeler alıp parmak uçlarınızla açın. Çok yapışıyorsa elinizi sıvı yağ ile yağlayın. Her bezenin üzerine 1 dolu çay kaşığı kadar yumuşak tereyağı koyup parmaklarınızla hem hamuru açın hem yağı yedirin. İyice inceltince üzerine zeytin ezmesi sürün. Rulo sarıp iki ucunu ters yöne doğru bükerek birleştirin. Simit şeklini verdiğiniz açmaları tepsiye dizin. 15 dakika kadar tepside mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 170 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirin. Pişen açmaları fırından çıkarıp üzerini temiz bezle örterek 5-10 dakika dinlendirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun
Bu açmalar yumuşacık ve çok lezzetli,
pastanedekini aratmayacak bir açma tarifi.
Malzemeler
1 yumurta akı içine sarısı üzerine
1 paket instant maya
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 - 3 su bardağı un
İç malzemesi
2 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
Zeytin ezmesi
Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırın, unu azar azar ekleyerek çok yumuşak ve ele yapışan kıvamda bir hamur yoğurun! Hamur ele yapışıyorken bırakın. Üzerini kapatın hamur 2 katına çıkana kadar mayalandırın. En az 1 saat mayalanmalı. Hamurdan bezeler alıp parmak uçlarınızla açın. Çok yapışıyorsa elinizi sıvı yağ ile yağlayın. Her bezenin üzerine 1 dolu çay kaşığı kadar yumuşak tereyağı koyup parmaklarınızla hem hamuru açın hem yağı yedirin. İyice inceltince üzerine zeytin ezmesi sürün. Rulo sarıp iki ucunu ters yöne doğru bükerek birleştirin. Simit şeklini verdiğiniz açmaları tepsiye dizin. 15 dakika kadar tepside mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 170 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirin. Pişen açmaları fırından çıkarıp üzerini temiz bezle örterek 5-10 dakika dinlendirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun
Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
http://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.youtube.com/c/Askisekertarifleri
https://www.pinterest.com/askiseker
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz.
belginbinici@gmail.com
PASTANE AÇMASI YAPIMI |
PASTANE AÇMASI |
1450 stars -
based on 12550 reviews
Pastane Açması Tarifi nasıl yapılır
Pastane Açması Tarifi nasıl yapılır |
By Belgin Binici
Pastane Açması Tarifi nasıl yapılır kolay nefis videolu hamurişi yemek tarifleri.pastane usulü yapımı tel tel nasıl yapılır püf noktaları burada.
Ingredients
- 1 yumurta akı içine sarısı üzerine
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 - 3 su bardağı un
- İç malzemesi
- 2 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
- Zeytin ezmesi
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 6
Calories: 250
içine zeytin ezmesi yerine nutella sürsek nasıl olur :D daha önce bi pastanede yemiştim evde de denemeye karar verdim de :D
YanıtlaSil