Translate

12.04.2018

UN HELVASI TARiFi

UN HELVASI Tarifi nasıl yapılır kolay lezzetli nefis videolu kandil tatlı yemek tarifleri
UN HELVASI Tarifi  Yapımı
UN HELVASI TARiFi nasıl yapılır kolay lezzetli nefis videolu kandil tatlı yemek tarifleri
Geçen kandilde yaptığım irmik helvası çok beğenildi. Her deneyenden tam not aldı. Bu kez un helvası yapmak istedim. Un helvası bana göre hem kalıpla şekil verilebilecek kıvamda hemde yumuşak olmalı. Bu tarif soğuduğunda bile yumuşak kalan bir un helvası tarifi denemenizi tavsiye ederim.
Bu kandilde un helvası yapalım 😊 Soğuduğunda bile yumuşak kalan un helvası seviyorsanız bu tarifi uygulamalısınız! Bu tarifte en az irmik helvası kadar lezzetli emin olun 👍💯
👍 YOUTUBE KANALIMA ÜCRETSİZ ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 😉

MALZEMELER

3 su bardağı un
300 gr tereyağı
3 bardak su
2 bardak şeker
Fıstık

HAZIRLAMA

Kısık ateşte yağı eritip unu rengi değişene kadar kavuruyoruz, 30 dk kadar sürüyor, dilerseniz kavurmanın son dakikalarında  fıstık ekleyebilirsiniz, şerbeti için şekeri suya ekleyip karıştırarak eritiyoruz kaynatmıyoruz soğuk şerbet olacak,  kavrulan una şerbeti hızlıca karıştırarak ekliyoruz, suyunu çekip kıvam almaya başlayınca ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile kaplayıp kapağını kapatıyoruz, bu ölçüden dondurma kaşığı ile 25-30 adet çıkıyor,isterseniz ölçüyü yarıya indirebilirsiniz

UN HELVASI Tarifi nasıl yapılır kolay lezzetli nefis videolu kandil tatlı yemek tarifleri
UN HELVASI nasıl yapılır
UN HELVASI Tarifi nasıl yapılır kolay lezzetli nefis videolu kandil tatlı yemek tarifleri
UN HELVASI Tarifi  Yapımı



UN HELVASI Tarifi nasıl yapılır kolay lezzetli nefis videolu kandil tatlı yemek tarifleri
UN HELVASI Tarifi Yapılışı

UN HELVASI Tarifi nasıl yapılır kolay lezzetli nefis videolu kandil tatlı yemek tarifleri
UN HELVASI Tarifi

5 stars - based on 4965 reviews

UN HELVASI TARiFi



UN HELVASI Tarifi nasıl yapılır kolay lezzetli nefis videolu kandil tatlı yemek tarifleri
UN HELVASI Tarifi

By
UN HELVASI Tarifi nasıl yapılır kolay lezzetli nefis videolu kandil tatlı yemek tarifleri Geçen kandilde yaptığım irmik helvası çok beğenildi. Her deneyen tam not verdi. Bu kez un helvası yapmak istedim. Un helvası bana göre hem kalıpla şekil verilebilecek kıvamda hemde yumuşak olmalı. Bu tarif soğuduğunda bile yumuşak kalan bir un helvası tarifi denemenizi tavsiye ederim. Bu kandilde un helvası yapalım 😊 Soğuduğunda bile yumuşak kalan un helvası seviyorsanız bu tarifi uygulamalısınız! Bu tarifte en az irmik helvası kadar lezzetli emin olun
Ingredients
  • 3 su bardağı un
  • 300 gr tereyağı
  • 3 bardak su
  • 2 bardak şeker
  • Fıstık
Kısık ateşte yağı eritip unu rengi değişene kadar kavuruyoruz, 30 dk kadar sürüyor, dilerseniz kavurmanın son dakikalarında fıstık ekleyebilirsiniz, şerbeti için şekeri suya ekleyip karıştırarak eritiyoruz kaynatmıyoruz soğuk şerbet olacak, kavrulan una şerbeti hızlıca karıştırarak ekliyoruz, suyunu çekip kıvam almaya başlayınca ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile kaplayıp kapağını kapatıyoruz, bu ölçüden dondurma kaşığı ile 25-30 adet çıkıyor,isterseniz ölçüyü yarıya indirebilirsiniz
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 25 porsiyon
Calories: 100 gr 268 kcal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest