Translate

7.07.2018

TRiLEÇE TARiFi NASIL YAPILIR

Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır kolay lezzetli nefis sütlü pastane trileçe yapımı sütlü tatlılar yemek tarifleri.

TRiLEÇE TARiFi NASIL YAPILIR

TRiLEÇE TARiFi NASIL YAPILIR kolay lezzetli nefis sütlü pastane trileçe yapımı sütlü tatlılar yemek tarifleri.
Son dönemin en çok talep gören tatlısı trileçe 😋 sevmeyen azdır herhalde  aslı üç çeşit sütle yapılıyor ama ben şerbetinde krema, üzerine de kremşanti kullandım çok pratik ve lezzetli oldu. Bir de kek harcına limon kabuğu rendeledim öyle ferah öyle leziz oldu ki 😋😋👌 siz en iyisi tarifi uygulayın.Bu arada saatim Woodstone tamamen ahşaptan yapılmış çok güzel hafif bir saat tavsiye ederim 

Malzemeler

7 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi 
1,5 paket kabartma tozu 
2 paket vanilya 
2 dolu su bardağı un 
5 yemek kaşığı toz şeker 
Şerbeti 
4, 5 su bardağı süt 
1 poşet kremşanti 
2 kutu krema (400 ml) 
Kremşanti 
Ben hazır karamel sos kullandım. Evde yapmak isterseniz şöyle; 
1,5 çay bardağı süt 
Karamel sos 
1 kutu krema 
4 yemek kaşığı toz şeker 
1 yemek kaşığı tereyağı 


Yapılışı

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Kuru malzemeleri eleyerek ekleyin, limon kabuğu rendesini de ekleyip çırpmaya devam edin. Büyük boy dikdörtgen fırın kabına pişirme kağıdı yerleştirin. Üzerine kek harcını dökün. 170 derecede ısınmış fırında 10 dakika pişirin. Sonra fırının derecesini 150 ye düşürüp 20 dakika daha pişirin. Keke kürdan batırın. Kürdan temiz çıkıyorsa pişmiştir. Kek pişerken derin bir kapta şerbet malzemelerinin hepsini birlikte şeker eriyene ve köpürene kadar çırpın. Buzdolabında beklemeye alın. Ayrı bir kapta kremşantiyi çırpın. Onuda dolapta beklemeye alın. Fırından çıkan ve ılıyan keki aynı kaba ters çevirin. Pişirme kağıdını çıkarın. Kürdanla keki aralıklı olarak delin. Üzerine soğuk şerbeti dökün. Köpüğünü de düzgünce yayın. Üzerine kremşantiyi yayın. Karamel sos için şekeri yapışmaz tavaya alın. Orta ateşte kaşık sokmadan eritin. Karamel rengini alınca tereyağını ekleyin. Hızlıca karıştırın. Kremayı dökün yine hızlıca karıştırın. Ocaktan alın. Tatlının üzerine çizgiler halinde dökün. Kürdanla şekil verin. Afiyet olsun.


Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır kolay lezzetli nefis sütlü pastane trileçe yapımı sütlü tatlılar yemek tarifleri.

TRiLEÇE TARiFi NASIL YAPILIR


Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır kolay lezzetli nefis sütlü pastane trileçe yapımı sütlü tatlılar yemek tarifleri.

TRiLEÇE TARiFi NASIL YAPILIR


Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır kolay lezzetli nefis sütlü pastane trileçe yapımı sütlü tatlılar yemek tarifleri.

TRiLEÇE TARiFi NASIL YAPILIR


Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır kolay lezzetli nefis sütlü pastane trileçe yapımı sütlü tatlılar yemek tarifleri woodstone saatleri watch

TRiLEÇE TARiFi Woodstone saatleri


5 stars - based on 13894 reviews

TRiLEÇE TARiFi NASIL YAPILIR


TRiLEÇE TARiFi NASIL YAPILIR Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır kolay lezzetli nefis sütlü pastane trileçe yapımı sütlü tatlılar yemek tarifleri.

TRiLEÇE TARiFi NASIL YAPILIR

By

TRiLEÇE TARiFi NASIL YAPILIR kolay lezzetli nefis sütlü pastane trileçe yapımı sütlü tatlılar yemek tarifleri. Son dönemin en çok talep gören tatlısı trileçe 😋 sevmeyen azdır herhalde aslı üç çeşit sütle yapılıyor ama ben şerbetinde krema, üzerine de kremşanti kullandım çok pratik ve lezzetli oldu

Ingredients
  • 7 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 2 dolu su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • Şerbeti
  • 4, 5 su bardağı süt
  • 1 poşet kremşanti
  • 2 kutu krema (400 ml)
  • Kremşanti
  • karamel sos
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Kuru malzemeleri eleyerek ekleyin, limon kabuğu rendesini de ekleyip çırpmaya devam edin. Büyük boy dikdörtgen fırın kabına pişirme kağıdı yerleştirin. Üzerine kek harcını dökün. 170 derecede ısınmış fırında 10 dakika pişirin. Sonra fırının derecesini 150 ye düşürüp 20 dakika daha pişirin. Keke kürdan batırın. Kürdan temiz çıkıyorsa pişmiştir. Kek pişerken derin bir kapta şerbet malzemelerinin hepsini birlikte şeker eriyene ve köpürene kadar çırpın. Buzdolabında beklemeye alın. Ayrı bir kapta kremşantiyi çırpın. Onuda dolapta beklemeye alın. Fırından çıkan ve ılıyan keki aynı kaba ters çevirin. Pişirme kağıdını çıkarın. Kürdanla keki aralıklı olarak delin. Üzerine soğuk şerbeti dökün. Köpüğünü de düzgünce yayın. Üzerine kremşantiyi yayın. Karamel sos için şekeri yapışmaz tavaya alın. Orta ateşte kaşık sokmadan eritin. Karamel rengini alınca tereyağını ekleyin. Hızlıca karıştırın. Kremayı dökün yine hızlıca karıştırın. Ocaktan alın. Tatlının üzerine çizgiler halinde dökün. Kürdanla şekil verin. Afiyet olsun.
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 15 Kişilik
Calories: 163

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest