Translate

30.03.2019

İZMİR BOMBASI TARiFi

İZMİR BOMBASI tarifi Nasıl yapılır meşhur İzmir kurabiyesi yapımı kolay nefis lezzetli değişik tatlı Kurabiye yemek tarifleri
İZMİR BOMBASI tarifi
İZMİR BOMBASI tarifi Nasıl yapılır meşhur İzmir kurabiyesi yapımı kolay nefis lezzetli değişik tatlı Kurabiye yemek tarifleri İzmir'in en meşhur kurabiyesi, ne kadar lezzetli olduğunu anlatmama gerek yok diye düşünüyorum, bir kere içinde çikolata var 😋 adı da bomba zaten 💣 yapımı da öyle kolay ki şaşıracaksınız. Sadece püf noktalarına uymanız yeterli,

Malzemeler

750 gr sürülebilir çikolata ( ben Ülker kullandım, pişerken akmaması için biraz katı olması gerekiyor, nutella ve sarelle olmaz, çünkü fazla akışkanlar) 
1,5 su bardağı un ( gerekirse 1-2 kaşık daha)
1 yemek kaşığı toz şeker 
1 paket vanilya 
3 yemek kaşığı sıvı yağ 
1 /2 su bardağı ılık su 

Hazırlama

İlk önce çikolatayı iyice sertleşmesi için buzdolabına koyun. Derin bir kapta malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın. Gerekirse bir iki kaşık daha un ilavesi yapın. ( Daha fazla değil) hafif ele yapışan bir hamur olacak. Üzerini streç film ile sarıp oda ısısında 30 dakika dinlendirin. Elinizi ve tezgahı hafif yağlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlı tezgahta merdane ile açın. Sertleşmiş çikolatadan dondurma kaşığı ile birer top hamurun ortasına yerleştirin. Uçlarını büzerek tamamen kapanmasını sağlayın. Tepsiye aralıklı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 7-8 dakika ( hafif kızarana kadar) pişirin. Daha Fazla pişirmeyin. İçindeki çikolata çabuk sertleşir ve yanar. Afiyet olsun 👌🏼 #izmirbombası #kurabiye #cookie#instagood #instagram

İZMİR BOMBASI tarifi Nasıl yapılır meşhur İzmir kurabiyesi yapımı kolay nefis lezzetli değişik tatlı Kurabiye yemek tarifleri
İZMİR BOMBASI tarifi
İZMİR BOMBASI tarifi Nasıl yapılır meşhur İzmir kurabiyesi yapımı kolay nefis lezzetli değişik tatlı Kurabiye yemek tarifleri
İZMİR BOMBASI TARiFi

İZMİR BOMBASI tarifi Nasıl yapılır meşhur İzmir kurabiyesi yapımı kolay nefis lezzetli değişik tatlı Kurabiye yemek tarifleri
İZMİR BOMBASI tarifi


İZMİR BOMBASI tarifi Nasıl yapılır meşhur İzmir kurabiyesi yapımı kolay nefis lezzetli değişik tatlı Kurabiye yemek tarifleri
İZMİR BOMBASI tarifi

İZMİR BOMBASI tarifi Nasıl yapılır meşhur İzmir kurabiyesi yapımı kolay nefis lezzetli değişik tatlı Kurabiye yemek tarifleri
İZMİR BOMBASI tarifi

İZMİR BOMBASI tarifi Nasıl yapılır meşhur İzmir kurabiyesi yapımı kolay nefis lezzetli değişik tatlı Kurabiye yemek tarifleri
İZMİR BOMBASI tarifi

İZMİR BOMBASI tarifi Nasıl yapılır meşhur İzmir kurabiyesi yapımı kolay nefis lezzetli değişik tatlı Kurabiye yemek tarifleri
İZMİR BOMBASI tarifi

İZMİR BOMBASI tarifi Nasıl yapılır meşhur İzmir kurabiyesi yapımı kolay nefis lezzetli değişik tatlı Kurabiye yemek tarifleri
İZMİR BOMBASI tarifi

İZMİR BOMBASI tarifi Nasıl yapılır meşhur İzmir kurabiyesi yapımı kolay nefis lezzetli değişik tatlı Kurabiye yemek tarifleri
İZMİR BOMBASI tarifi


5 stars - based on 637 reviews

İZMİR BOMBASI tarifi Nasıl yapılır


İZMİR BOMBASI tarifi Nasıl yapılır meşhur İzmir kurabiyesi yapımı kolay nefis lezzetli değişik tatlı Kurabiye yemek tarifleri
İZMİR BOMBASI tarifi Nasıl yapılır
By
İZMİR BOMBASI tarifi Nasıl yapılır meşhur İzmir kurabiyesi yapımı kolay nefis lezzetli değişik tatlı Kurabiye yemek tarifleri İzmir'in en meşhur kurabiyesi, ne kadar lezzetli olduğunu anlatmama gerek yok diye düşünüyorum, bir kere içinde çikolata var 😋 adı da bomba zaten 💣 yapımı da öyle kolay ki şaşıracaksınız. Sadece püf noktalarına uymanız yeterli,
Ingredients
  • 750 gr sürülebilir çikolata ( ben Ülker kullandım, pişerken akmaması için biraz katı olması gerekiyor, nutella ve sarelle olmaz, çünkü fazla akışkanlar)
  • 1,5 su bardağı un ( gerekirse 1-2 kaşık daha)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 /2 su bardağı ılık su
İlk önce çikolatayı iyice sertleşmesi için buzdolabına koyun. Derin bir kapta malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın. Gerekirse bir iki kaşık daha un ilavesi yapın. ( Daha fazla değil) hafif ele yapışan bir hamur olacak. Üzerini streç film ile sarıp oda ısısında 30 dakika dinlendirin. Elinizi ve tezgahı hafif yağlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlı tezgahta merdane ile açın. Sertleşmiş çikolatadan dondurma kaşığı ile birer top hamurun ortasına yerleştirin. Uçlarını büzerek tamamen kapanmasını sağlayın. Tepsiye aralıklı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 7-8 dakika ( hafif kızarana kadar) pişirin. Daha Fazla pişirmeyin. İçindeki çikolata çabuk sertleşir ve yanar. Afiyet olsun 👌🏼 #izmirbombası #kurabiye #cookie#instagood #instagram
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 4
Calories: 485

4 yorum:

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest