Translate

6 Kasım 2016 Pazar

AŞURE TARİFİ

AŞURE TARİFİ
Aşure yapmak zor değil arkadaşlar,
 üstelik komşulara dağıtmak çok büyük mutluluk, 
evlendiğimden beri her yıl yaparım,
 yeni evlilerin gözü korkmasın yani
ben herşeyi göz kararı yapıyorum.


Aşure


Geceden 1 kilo buğdayı ayıklayıp, yıkadıktan sonra, büyük bir aşure tenceresine alıyoruz, 

yada iki adet en büyük boy tencereye paylaştırıyoruz, üzerini suyla doldurup kaynatıyoruz, 
yarım saat kaynattığımız buğdayı arada karıştırmayı unutmuyoruz ki dibi tutmasın,
 suyunu çektikçe kaynar su ilave ediyoruz, 
buğdaylar iyice pişip patlayınca ocaktan alıp kapağını kapatıyoruz, 
1 su bardağı nohut ve 1 su bardağı kuru fasulyeyi geceden ıslatıyoruz,
 ertesi sabah önce fasulye ve nohutu pişiriyoruz, buğdayı ocağa alıp kaynatıyoruz, toz şekeri göz kararı ilave ediyoruz, tadına bakarak karar verin, herkes farklı seviyor,
 ben çok tatlı severim mesela, şekeri karıştırarak eritiyoruz, pişen nohut ve fasulyeyi, 
küçük küpler halinde doğradığımız birer kase kuru kayısı ve incirleri,
 kuru üzümleri, 2 adet küçük doğradığımız elmaları ekliyoruz,
 arada karıştırarak 10-15 dk pişiriyoruz, 
2 yemek kaşığı gül reçeli (güllüoğlu olmalı diğerlerinden çok farklı) 
1 limon kabuğu rendesi (sarımsak rendesi ile rendeliyorum ince olsun diye) ekliyoruz, 
karıştırıp kaselere boşaltıyoruz, ben kalın kağıt kalıplardan kullandım, çok pratik ve hoş bir görüntü oldu, üzerini kuruyemiş ve nar ile süslüyoruz.


Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -

SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.

http://www.askiseker.com 

Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz
asure yapimi

1 yorum:

Related Posts with Thumbnails

Printfriendly

Analiz