Translate

30.11.2018

İRMiK HELVASI TARiFi

irmik Helvası Tarifi nasıl yapılır Kandil kolay lezetli nefis tam kıvamında İrmik Helvası.  Kandillerde" illede irmik helvası isterim" diyenlere bu tarifi mutlaka deneyin derim
İrmik Helvası Tarifi nasıl yapılır
İrmik Helvası Tarifi nasıl yapılır Kandil kolay lezetli nefis tam kıvamında İrmik Helvası.
Kandillerde" illede irmik helvası isterim" diyenlere bu tarifi mutlaka deneyin derim!
Bu helva bir başka, öyle tane tane dökülmüyor, soğuyunca da yumuşacık kalıyor, benim gibi yumuşak, yapış yapış irmik helvası sevenler bunu denemeli bayılacaksınız👌deneyen herkes çok beğenerek geri dönüş yaptı, hadi bakalım herkes mutfağa kandilde boş durmak yok, geri dönüşlerinizi bekliyorum unutmayın!


İRMİK HELVASI

Malzemeler
500 gr irmik
250 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
Şerbeti
3 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su

Yapılışı


Yağlar tencereye alınır, eriyince irmik eklenir, kavrulur, rengi değişmeye başlayınca un eklenir iyice kavrulur, kenara alınır, başka bi tencerede su ve şeker kaynatılır, ılıyan irmiğin üzerine azar azar dökülür,yani şerbet sıcak irmik ılınmış olacak, tekrar ocağa alınır, sürekli karıştırılarak suyu çekmesi sağlanır, göz göz olmaya başlayınca ocaktan alınır, üzerine kağıt havlu serilerek kapağı kapatılır, 10 dk dinlendirilir, portakal dilimleri üzerine dondurma kaşığı ile şekil verilerek çıkarılır, fıstıkla süslenir. Afiyet olsun 👌


5 stars - based on 13684 reviews

İrmik Helvası Tarifi nasıl yapılır


irmik Helvası Tarifi nasıl yapılır Kandil kolay lezetli nefis tam kıvamında İrmik Helvası.  Kandillerde" illede irmik helvası isterim" diyenlere bu tarifi mutlaka deneyin derim
By
İrmik Helvası Tarifi nasıl yapılır Kandil kolay lezetli nefis tam kıvamında Helva yapımı.Kandillerde" illede irmik helvası isterim" diyenlere bu tarifi mutlaka deneyin derim! Bu helva bir başka, öyle tane tane dökülmüyor, soğuyunca da yumuşacık kalıyor, benim gibi yumuşak, yapış yapış irmik helvası sevenler bunu denemeli bayılacaksınız
Ingredients
  • 500 gr irmik
  • 250 gr tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • Şerbeti
  • 3 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı su
Yağlar tencereye alınır, eriyince irmik eklenir, kavrulur, rengi değişmeye başlayınca un eklenir iyice kavrulur, kenara alınır, başka bi tencerede su ve şeker kaynatılır, ılıyan irmiğin üzerine azar azar dökülür,yani şerbet sıcak irmik ılınmış olacak, tekrar ocağa alınır, sürekli karıştırılarak suyu çekmesi sağlanır, göz göz olmaya başlayınca ocaktan alınır, üzerine kağıt havlu serilerek kapağı kapatılır, 10 dk dinlendirilir, portakal dilimleri üzerine dondurma kaşığı ile şekil verilerek çıkarılır, fıstıkla süslenir. Afiyet olsun 👌
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 8
Calories: 532

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest