Translate

5.06.2018

ŞEKERPARE TARiFi Şerbetli Tatlı PASTANE USULÜ

Şekerpare Tarifi Şerbetli Tatlı Pastane Usulü Yapımı, Nasıl Yapılır kolay videolu lezzetli hafif şerbetli tatlı tarifleri
ŞEKERPARE TARiFi Şerbetli Tatlı Yapımı
Şekerpare Tarifi Şerbetli Tatlı Pastane Usulü, Nasıl Yapılır kolay videolu lezzetli hafif şerbetli tatlı tarifleri

Malzemeler

125 gr tereyağ veya margarin (oda ısısında yumuşamış)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3,5 - 4 su bardağı un
Şerbet için
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Bir kaç damla limon suyu

Hazırlama
Önce şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın. Şeker ve suyu 10 dakika kadar kaynatıp, ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin.
Un dışındaki bütün malzemeleri karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Videodaki gibi şekil verin, tepsiyi yağlamadan hamurları yerleştirin. Ayrılan yumurta sarısını üzerlerine bolca sürün. Temiz bir çatalla her birinin üzerine çizgiler atın. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Altları daha çabuk kızardığından tepsiyi orta katın bir üst rafına yerleştirin. Kızaran tatlıları fırından çıkarın. 2 dakika ilk sıcaklığın geçmesini bekleyin. Bu arada tatlıyı daha uygun bir tepsiye geçirebilirsiniz. Yani Şekerpareler dip dibe olacak şekilde yerleştirin. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün. Üzerini fıstık ve hindistan cevizi ile süsleyin. Afiyet olsun. 



Şekerpare Tarifi Şerbetli Tatlı Pastane Usulü  Yapımı, Nasıl Yapılır kolay videolu lezzetli hafif şerbetli tatlı tarifleri
ŞEKERPARE TARiFi Şerbetli Tatlı Yapımı

Şekerpare Tarifi Şerbetli Tatlı Pastane Usulü Yapımı, Nasıl Yapılır kolay videolu lezzetli hafif şerbetli tatlı tarifleri
ŞEKERPARE TARiFi Şerbetli Tatlı Yapımı
Şekerpare Tarifi Şerbetli Tatlı Pastane Usulü Yapımı, Nasıl Yapılır kolay videolu lezzetli hafif şerbetli tatlı tarifleri
ŞEKERPARE TARiFi Şerbetli Tatlı PASTANE USULÜ
5 stars - based on 8358 reviews

ŞEKERPARE TARiFi Şerbetli Tatlı Yapımı



ŞEKERPARE TARiFi Şerbetli Tatlı Pastane Usulü  Yapımı, Nasıl Yapılır kolay videolu lezzetli hafif şerbetli tatlı tarifleri

ŞEKERPARE TARiFi Şerbetli Tatlı Yapımı


By
ŞEKERPARE TARiFi Şerbetli Tatlı Pastane Usulü Yapımı, Nasıl Yapılır kolay videolu lezzetli hafif şerbetli tatlı tarifleri
Ingredients
  • 125 gr tereyağ veya margarin (oda ısısında yumuşamış)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 - 4 su bardağı un
  • Şerbet için
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Bir kaç damla limon suyu
Önce şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın. Şeker ve suyu 10 dakika kadar kaynatıp, ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin. Un dışındaki bütün malzemeleri karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Videodaki gibi şekil verin, tepsiyi yağlamadan hamurları yerleştirin. Ayrılan yumurta sarısını üzerlerine bolca sürün. Temiz bir çatalla her birinin üzerine çizgiler atın. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Altları daha çabuk kızardığından tepsiyi orta katın bir üst rafına yerleştirin. Kızaran tatlıları fırından çıkarın. 2 dakika ilk sıcaklığın geçmesini bekleyin. Bu arada tatlıyı daha uygun bir tepsiye geçirebilirsiniz. Yani Şekerpareler dip dibe olacak şekilde yerleştirin. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün. Üzerini fıstık ve hindistan cevizi ile süsleyin. Afiyet olsun.
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 24 adet
Calories: 849

1 yorum:

  1. Tatlı da güzel görünüyor ama nasıl güzel bir spatula o öyle :)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest