Translate

25 Ocak 2016 Pazartesi

CEVİZLİ İNCİRLİ KURABİYE

Cevizli İncirli Kurabiye
CEVİZLİ İNCİRLİ KURABİYE
İncir severler buraya
Eğer incir seviyorsanız 
Bir incir sevdalısı olarak
size bunu kesinlikle tavsiye ediyorum.
Anlatılmaz yaşanır denir ya işte bu tam onlardan.
  bir kere tadarsanız ,
emin olun birdaha hep isteyeceksiniz.
enerji bombası cevizli incirli kurabiye 

Malzemeler

400 gr (2 su bardağı kadar) incir ufacık doğranır, 
250 gr.( 1,5 su bardağı kadar) çekilmiş ceviz, 
150 gr.( 1su bardağından bir parmak eksik ) şeker, 
120 gr. ( 2 büyük boy) çırpılmamış yumurta beyazı, 20 gr. 
 Tarçın ( ağız tadınıza göre istediğiniz kadar katabilir ya da katmayabilirsiniz )

Yapılışı

Malzemeler hep birlikte istediğiniz kadar ile tarçın yoğurulur, yuvarlanır
 140 derecede 8 dk. Pişirilir, eritilmiş çikolataya batırılır ve 
lüp lüp ağza atılır. 

İncirin çikolatayla buluştuğunda ağızda bıraktığı tatlı mayhoş tat, çiğnerken hissedilen cevizin
kıtırlığı bir tane bir tane daha derken tepsinin yarısını boş görmek, anlatılmaz yaşanır, tavsiyem bir lokmalık büyüklükte yapılmasıdır küçük nasılsa diye daha çok yiyorsunuz
 Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -

SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.


https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
 
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz

1 yorum:

  1. kuru incir yoğurulması için önceden su veya sütle kaynatmak gerekmiyormu?

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails

Printfriendly

Analiz