21 Haziran 2017 Çarşamba

İNCİR UYUTMASI

İncir uyutması 

Beni bilenler bilir
İncir dendiği zaman
Bende akan sular durur
Yine çok sevdiğim bir incirli tatlı

İNCİR UYUTMASI

HAZIRLAMA SÜRESİ 20 dk 
10 - 12 kişilik 

Malzemeler 
2 yumurta 
3 yemek kaşığı toz şeker 
1 lt süt 
1 paket vanilya 
2 yemek kaşığı un 
500 gr kuru incir

Yapılışı 


İncirler yıkanır ve çok küçük küpler halinde doğranır. Yumurta ve şeker iyice köpürene kadar çırpılır. Sürekli karıştırılarak süt eklenir. Vanilya ve un ilave edilir. Ocağa alınır. Orta ateşte sürekli karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir. Doğranmış incirler eklenir. Tahta kaşıkla incirler dövülerek ve sürekli karıştırılarak incirlerin iyice ezilmesi ve muhallebiye karışması sağlanır. Bu şekilde bir kaç dakika daha pişirildikten sonra kaselere pay edilir. Soğutulup servis edilir. Afiyet olsun.




Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -

SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.

http://www.askiseker.com 
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.youtube.com/c/Askisekertarifleri
https://www.pinterest.com/askiseker

Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz.
belginbinici@gmail.com

1 yorum:

  1. Elinize sağlık bu tatlının muhallebisinin pişirilmeden yapıldığını biliyordum sıcak süte incirler atılıp mayalandırılıyordu sizinki ilginç geldi bana denemek lazım sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails

Printfriendly