Translate

26 Temmuz 2017 Çarşamba

ERİK KOMPOSTOSU


ERİK SUYU
Yazın en çok tüketilen içecek soğuk meyve sularıdır. Çeşit çeşit meyvelerden hazırlayabileceğimiz meyve suları satın alınanlardan çok daha sağlıklıdır.
Ben bahçeden topladığım erikleri buzluğa atıp gerektikçe çıkarıp hemen pişiriyorum. Bu eriklerde buzluktan :) 

MALZEMELER 

1 kilo kırmızı erik
2 lt su
Yarım su bardağı şeker

HAZIRLAMA 


Erikleri tencereye alın. Üzerine suyu ekleyin. Kısık ateşte kaynatın. 10-15 dk kaynasın. Eriklerin kabukları patlayıp renkleri beyazlaşmaya başlayacak. Yani renklerini suya bırakacaklar. Bu dakikadan sonra erikleri kevgirle sudan çıkarıp bir tabağa alın. Yumuşayan erikleri kevgirle iyice bastırıp içinde kalan suyuda çıkarıp tencereye ekleyin. Toz şekeri suya ekleyin ve karıştırarak eritin. Benim eriklerim çok tatlı olduğundan ben yarım su bardağı şeker kullandım. Yeterli geldi. Siz damak tadınıza göre daha şekerli seviyorsanız 1 su bardağı kullanabilirsiniz. Ama dikkat edin sıcakken tadına baktığınızda az şekerli gelen meyve suyu soğuduğunda daha çok şekerli gelecektir. Bu yüzden istediğinizden bir tık daha az şekerli kıvamdayken şeker eklemeyi bırakmalısınız. Şeker ekledikten 1-2 dakika sonra ocaktan alıp. Tel süzgeçten süzün. Mümkünse cam şişelere doldurup buzdolabında muhafaza edin. Afiyet olsun.


Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -

SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.


https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
 
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz


1 yorum:

  1. çok güzel görünüyor gerçekten ellerinize sağlık Şu sıcak günlerde iyi gider :) Sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest