Translate

7 Ağustos 2017 Pazartesi

KABAK SUFLE

KABAK SUFLE TARİFİ

Kabak sufle
Yaz aylarında en çok tüketmemiz gereken sebzelerden biridir kabak. Ama çocuklar pek sevmez, kabak yemekte zorlananlar için harika bir öneri bu. Dışı çıtır çıtır börek gibi, içi yumuşacık mücver gibi. Benim kızım çok sevdi ve içinde kabak olduğunu anlamadı bile, bu çok lezzetli tarifi mutlaka deneyin!

Malzemeler 

2 adet yufka 
1 adet kabak 
2 adet yumurta 
3 yemek kaşığı yoğurt 
1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı 
1 kase beyaz peynir 
Yarım demet maydanoz 
Yarım demet dereotu 
1 çay kaşığı pulbiber 
1 silme tatlı kaşığı tuz 
1 çay kaşığı karabiber 
1 çay kaşığı kabartma tozu 

Hazırlama 
Yufkaları önce üçgenlere sonra parmak kalınlığında dikdörtgenlere kesip bir kenara alın. Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını derin bir kapta karıştırın. Kabakları rendeleyip suyunu sıkıp atın ve malzemelere ekleyin. Maydanoz ve dereotunu incecik kıyın ve ekleyin. Kalan tüm malzemeleri de ekleyip  karıştırın. Yufkaları ekleyip iyice karıştırın. En son kabartma tozunu ekleyin karıştırıp varsa kup kek kağıtlarına paylaştırın, yoksa herhangi bir fırın kabına döküp üzerini düzleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.


Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -

SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.


https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
 
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz
belginbinici@gmail.com
Kabak sufle yapımı

Kabak sufle nasıl yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest