Translate

27.05.2018

FINDIKLI ŞEKERPARE TARiFi FINDIKPARE TATLISI

Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır Fındıkpare Tatlısı Şerbetli kolay nefis lezzetli videolu tatlı yemek tarifleri

FINDIKLI ŞEKERPARE TARiFi FINDIKPARE Şerbetli Tatlı

Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır Fındıkpare Tatlısı Şerbetli kolay nefis lezzetli videolu tatlı yemek tarifleri Şerbetli tatlılar arasında en sevdiklerim tatlılar arasındadır özellikle fındıklı olması ayrı bir lezzet katıyor bence.mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler

125 gr tereyağ (oda ısısında yumuşamış)
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
1 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı fındık
1,5 çay bardağı un

Şerbeti için

2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon



 Yapılışı



Önce şerbeti 5 - 6 dakika kaynatıp soğumaya bırakın. Hamuru yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Şekil verip tepsiye dizin. Tepsiyi yağlamayın. Hamurların üzerini tırtıklı kesici ile şekillendirin. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Afiyet olsun.


Şekerpare  Tarifi Nasıl Yapılır Fındıkpare Tatlısı Şerbetli kolay nefis lezzetli videolu tatlı yemek tarifleri

FINDIKLI ŞEKERPARE TARiFi FINDIKPARE


Şekerpare  Tarifi Nasıl Yapılır Fındıkpare Tatlısı Şerbetli kolay nefis lezzetli videolu tatlı yemek tarifleri

FINDIKLI ŞEKERPARE TARiFi FINDIKPARE


Şekerpare  Tarifi Nasıl Yapılır Fındıkpare Tatlısı Şerbetli kolay nefis lezzetli videolu tatlı yemek tarifleri

FINDIKLI ŞEKERPARE TARiFi FINDIKPARE


Şekerpare  Tarifi Nasıl Yapılır Fındıkpare Tatlısı Şerbetli kolay nefis lezzetli videolu tatlı yemek tarifleri

FINDIKLI ŞEKERPARE TARiFi FINDIKPARE

5 stars - based on 14239 reviews

FINDIKLI ŞEKERPARE TARiFi


Şekerpare  Tarifi Nasıl Yapılır Fındıkpare Tatlısı Şerbetli kolay nefis lezzetli videolu tatlı yemek tarifleri

FINDIKLI ŞEKERPARE TARiFi FINDIKPARE

By
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır Fındıkpare Tatlısı Şerbetli kolay nefis lezzetli videolu tatlı yemek tarifleri
Ingredients
  • 125 gr margarin (oda ısısında yumuşamış)
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1,5 çay bardağı un
  • Şerbeti için
  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Önce şerbeti 5 - 6 dakika kaynatıp soğumaya bırakın. Hamuru yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Şekil verip tepsiye dizin. Tepsiyi yağlamayın. Hamurların üzerini tırtıklı kesici ile şekillendirin. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Afiyet olsun
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 15 ADET
Calories: 470

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest