Translate

2018-06-12

MUZLU PUDİNG (EV YAPIMI) MUHALLEBi TARiFi

MUZLU PUDİNG (EV YAPIMI) MUHALLEBi TARiFi Nasıl Yapılır kolay lezzetli nefis videolu tatlı yemek tarifleri
MUZLU PUDİNG (EV YAPIMI) MUHALLEBi TARiFi
MUZLU PUDİNG (EV YAPIMI) MUHALLEBi TARiFi Nasıl Yapılır kolay lezzetli nefis videolu tatlı yemek tarifleri
Ramazanda sütlü tatlı daha hafif olur diyenler,
 hazır pudingleri aratmayacak bir tarif benden size 👌
 çocuklar da büyükler de bayıla bayıla yiyor.

Malzemeler

1 lt süt
1 su bardağı dolusu un
1 limon kabuğu rendesi
1/2 su bardağı toz şeker
2 adet muz
50 gr tereyağı veya margarin (2 dolu yemek kaşığı)

Hazırlama


Süt, un, şeker ve limon kabuğunu tencereye alıp sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Başta muhallebi çok koyu olacaktır. Muzu ekledikten sonra kıvama gelecek. (çünkü muz sulandırıyor) Ocaktan alıp bir kenarda iyice soğumasını bekleyin. Soğuyan muhallebiye 2 adet muzu ve tereyağını ekleyin. Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar mikserden geçirin. Kaselere paylaştırın. Üzerini bol fındık ile süsleyin. Afiyet olsun.

MUZLU PUDİNG (EV YAPIMI) MUHALLEBi TARiFi Nasıl Yapılır kolay lezzetli nefis videolu meyveli tatlı yemek tarifleri
MUZLU PUDİNG (EV YAPIMI) MUHALLEBi TARiFi

MUZLU PUDİNG (EV YAPIMI) MUHALLEBi TARiFi Nasıl Yapılır kolay lezzetli nefis videolu tatlı yemek tarifleri
MUZLU PUDİNG (EV YAPIMI) MUHALLEBi TARiFi

MUZLU PUDİNG (EV YAPIMI) MUHALLEBi TARiFi Nasıl Yapılır kolay lezzetli nefis videolu tatlı yemek tarifleri
MUZLU PUDİNG (EV YAPIMI) MUHALLEBi TARiFi



5 stars - based on 652 reviews

MUZLU PUDİNG (EV YAPIMI) MUHALLEBi TARiFi


MUZLU PUDİNG (EV YAPIMI) MUHALLEBi TARiFi Nasıl Yapılır kolay lezzetli nefis videolu meyveli tatlı yemek tarifleri
MUZLU PUDİNG (EV YAPIMI) MUHALLEBi TARiFi
By
MUZLU PUDİNG (EV YAPIMI) MUHALLEBi TARiFi Nasıl Yapılır kolay lezzetli nefis videolu tatlı yemek tarifleri Ramazanda sütlü tatlı daha hafif olur diyenler, hazır pudingleri aratmayacak bir tarif benden size 👌 çocuklar da büyükler de bayıla bayıla yiyor.
Ingredients
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı dolusu un
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 adet muz
  • 50 gr tereyağı veya margarin (2 dolu yemek kaşığı)
Süt, un, şeker ve limon kabuğunu tencereye alıp sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Başta muhallebi çok koyu olacaktır. Muzu ekledikten sonra kıvama gelecek. (çünkü muz sulandırıyor) Ocaktan alıp bir kenarda iyice soğumasını bekleyin. Soğuyan muhallebiye 2 adet muzu ve tereyağını ekleyin. Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar mikserden geçirin. Kaselere paylaştırın. Üzerini bol fındık ile süsleyin. Afiyet olsun.
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 10 kişilik
Calories: 163

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest