KURUYEMİŞLİ KARAMEL TART |
Nurselin evine götürdüğüm
KURUYEMİŞLİ KARAMEL TART
KURUYEMİŞLİ KARAMEL TART
bu ballı, fındıklı, fıstıklı nefis mi nefis üstelik hafif ve enerji bombası
tarifi şiddetle tavsiye ediyorum.
20cm kalıp , 12 porsiyon
Hamuru için
110 gr un (1 su bardağı dolusu)
Bir fiske tuz
80 gr (4 yemek kaşığı ) tereyağı
soğuk ve küçük küpler halinde kesilmiş olacak
3 yemek kaşığı soğuk su
Dolgusu için
300 gr fındık ( badem,fıstık, yer fıstığı,kaju fıstığı)
80 gr bal ( 3 yemek kaşığı )
125 gr şeker (yarım su bardağı +1 yemek kaşığı )
20 gr tereyağı ( 1 yemek kaşığı ) 120 gr krema
Yapılışı
Bir fiske tuz Un, tuz ve tereyağını ekmek ufağı görünümü alana kadar parmak uçlarınızla ovalayın,
suyu ekleyip hamur haline getirin, streç filme sarıp 30-60 dk buzdolabında bekletin.
Hızla 3 mm kalınlığında unlanmış zeminde açın,
bolca yağlanmış ve hafif unlanmış 20 cm çapındaki tart kalıbına yayın,
çatalla her yerine delikler açın. 30 dk buzlukta bekletin,
bu arada kuruyemişleri kuru tavada dikkatlice hafif kavurun ve soğumaya bırakın,
tartı buzluktan alıp üzerine pişirme kağıdı serin ve
ağırlık (nohut, kurufasulye gibi) yerleştirip 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin,
kağıdı kaldırıp kızarması için 10-15 dk daha pişirin,
hafif kızardığında fırından alıp iyice soğumasını bekleyin, balı bir tencereye alın yüksek ateşte iyice ısındığında şekeri azar azar ekleyin ve hızlıca karıştırın,
iyice birbirine karıştığında tereyağını ekleyin hızlı karıştırmaya devam edin,
tereyağı iyice eridiğinde kremayı ve tuzu ekleyip 1-2 dk hızlı karıştırın, ocağı kapatıp,
fındıkları tartın üzerine yerleştirin, karameli bütün kuruyemişlerin üzerine gelecek şekilde gezdirerek dökün,
bu işlem oldukça hızlı yapılmalı karamel çok çabuk sertleşmeye başlar,
karamel yeteri kadar sertleştiğinde (30 dk kadar) dilimleyebilirsiniz,
buzdolabına koymayın, oda ısısında 3 gün içinde tüketin
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz
Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
https://www.youtube.com/c/Askisekertariflerim
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz
ya kardeş bu besin değil bu bir sanat;yemede yanında yat,yetmez seyret.Harikasınız. Görsellik yeterince göz doyurur,azıcık azıcıkta yenir kiloda yapmaz.Misafirlerlede paylaşır.
YanıtlaSilÇok iyi tarif etmişsiniz.Çok çok teşekkürler
SilWavv atom tart olsun bunun adı
YanıtlaSilHaklısın enerjisine uygun bir ad olur .çok çok teşekkürler
SilBol malzemeli nefis bir tart.. Ellerinize sağlık.. Çok güzel görünüyor..
YanıtlaSilçok çok teşekkürler.
Silharika olmuş ben hiç açamam o tartı sanıyorum o şekilde..
YanıtlaSilBence senin elinden herşey gelir kimse denemeden başaramaz.çok çok teşekkürler
SilTam bir enerji deposu ayni zamanda da degisik geldi. Cok begendim umarim tadi da enfesdir :) Ellerinize saglik.
YanıtlaSilÇok çok teşekkürler biz bayıldık gerçekten.
SilEline sağlık canım, karamel, kuru yemiş, tart hepsi bir arada , bayıldım.
YanıtlaSilevet canım hepsi bir arada ben çok sevdim.çok teşekkürler öpüyorum seni
SilEline sağlık canım, karamel, kuru yemiş, tart hepsi bir arada , bayıldım.
YanıtlaSilSeni izliyorum şu anda şeker hatun :)
YanıtlaSilçok çok teşekkür ederim kusura bakmayın biraz yoğundum.
Sil