en çok kullandığım malzemeler arasında,
eminim bir çoğunuzun da öyledir,
hem doyurucu hem salata hem ana yemek olarak
birçok yerde kullanılan patatesin her şeklini yiyebilirim,
bir çok çeşidini denemiş ve memnun kalmışımdır,
halen değişik bir patates tarifi gördüğümde hemen denemek için kolları sıvarım,
çünkü patatesi sevmeyen de hemen hemen yoktur bence,
yine farklı bir tarifle karşınızdayım,
PATATES KROKET
ama başka türlü bir kroket,
öyle yıllardır bildiğimiz nişastalı unlu olan değil !
İçinde pastırma badem ve parmesan var bi kere nasıl kötü olabilir ki ,
daha fazla merak ettirmeden hadi tarife geçelim.
4 KİŞİLİK
Malzemeler
100 gr pastırma
500 gr patates
100 gr parmesan rendelenmiş yada toz
100 gr file badem
2 adet yumurta
Kızartmak için zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Yapılışı
Patatesleri soyup hafif tuzlu suda haşlayın, püre haline getirin, pastırmayı küçük kareler halinde kesin, parmesanı rendeleyin,
bunları patates püresi ve yumurtalarla karıştırıp tuz, karabiberi ekleyin,
daha kolay şekil alması için patatesin iyice soğumasını bekleyin,
karışımdan parçalar alarak, yumurta büyüklüğünde toplar yapabilir yada toplara silindir şekli verebilirsiniz,
daha sonra bunları file bademlere bulayın, her seferinde temiz elle yaparsanız elinize fazla yapışmaz,
şekli bozuk olarak bademlerin içine atabilirsiniz,
bademlere bulanırken toparlanıp daha kolay şekil alıyor endişe etmeyin,
kroketleri bol miktarda çok kızgın olmayan yağda kızartın, kağıt havlu üzerine alıp kurumaya bırakın.
Malzemeler
100 gr pastırma
500 gr patates
100 gr parmesan rendelenmiş yada toz
100 gr file badem
2 adet yumurta
Kızartmak için zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Yapılışı
Patatesleri soyup hafif tuzlu suda haşlayın, püre haline getirin, pastırmayı küçük kareler halinde kesin, parmesanı rendeleyin,
bunları patates püresi ve yumurtalarla karıştırıp tuz, karabiberi ekleyin,
daha kolay şekil alması için patatesin iyice soğumasını bekleyin,
karışımdan parçalar alarak, yumurta büyüklüğünde toplar yapabilir yada toplara silindir şekli verebilirsiniz,
daha sonra bunları file bademlere bulayın, her seferinde temiz elle yaparsanız elinize fazla yapışmaz,
şekli bozuk olarak bademlerin içine atabilirsiniz,
bademlere bulanırken toparlanıp daha kolay şekil alıyor endişe etmeyin,
kroketleri bol miktarda çok kızgın olmayan yağda kızartın, kağıt havlu üzerine alıp kurumaya bırakın.
Bacon Parmesan Almonds Potato Croquet |
ismi ble karnımın zil gibi çalmasına sebep oldu :))
YanıtlaSilçok teşekkürler süper bir lezzet tavsiye ederim
SilÇok güzel gözüküyor gerçekten ellerinize sağlık :)) geçtiğimiz günlerde youtubeden Nursel'in Mutfağın da yaptıklarınızı izledim hepsi enfes gözüküyordu :)
YanıtlaSilçok teşekkürler
Silsağolsunlar davet gelince katıldım
çok iyi geri dönüşler aldım.
yine değişik tatlar peşinde hep devam
Gece 12'de izleyince baya bi acıktığımı farkettim :) Karemeli siz yaparken ben burda istiyorum onu diye haykırdım :))
Silçok değişik bir şey olmuş bu lezzetlidir de kesin eline sağlık...
YanıtlaSilçok teşekkürler
Sildeğişik tatlar peşinde hep devam
Bu nefis bie tarif. Zaten basligi görünce tahmin ettim güzel bir sey olacagini.
YanıtlaSilçok teşekkürler Tadı inanın müthiş
SilOlsa da yesek dedirten bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilçok teşekkürler ben bayıldım tavsiye ederim
SilÇok güzel görünüyor gerçekten patates kroketi çok severim zaten ellerinize sağlık. Bloğumdaki güzel yorumunuz içinde ayrıca teşekkür ederim. Yaşadığım bir sorundan dolayı sayfamda yorum yapamıyorum o yüzden bizzat gelip buradan teşekkür etmek istedim sevgilerimle..
YanıtlaSilrica ederim bende yorumların için teşekkür ederim.Tadı eşsiz oldu tavsiye ederim Sevgiler benden.
Sil