BOŞNAK BÖREĞİ TARİFİ |
Boşnak Börei tarifi nasıl yapılır kolay lezzetli tam ölçülü balkan hamurişi yemek tarifleri .Merhaba, kısa sürede çok beğeni alan boşnak böreği tarifim geldi.
Böreğin böylesini hiç yemediniz.
İncecik açılan hamuru ,
güzel harcına bayılacaksınız.
Özellikle piştiği zamanki çıtırlığı sizi mest edecek.
Çıtırlığını belirtmek için videosunu da ekledim.
Böyle bir güzellik olamaz.
Böreğin böylesini hiç yemediniz.
İncecik açılan hamuru ,
güzel harcına bayılacaksınız.
Özellikle piştiği zamanki çıtırlığı sizi mest edecek.
Çıtırlığını belirtmek için videosunu da ekledim.
Böyle bir güzellik olamaz.
Malzemeler
Boşnak böreği
1 kilo un
Yaklaşık 2 bardak ılık su
2 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı tereyağ
1,5 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için
4 adet büyük boy haşlanmış patates
2 adet soğan
Tuz, karabiber,
kırmızı toz biber
Yapılışı
Unu eleyerek kabımıza alıp tuzu ilave edip karıştırıyoruz,
yavaş yavaş
suyu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz,
hamuru ikiye bölüp ilk
parçayı tekrar biraz yoğuruyoruz,
ikinci parçayı da yoğurup onu da
kenara alıyoruz,
tekrar ilk parçayı alıp yoğurup kenara alıyoruz ve
ikinci parçayı da ikinciye yoğurup kenara alıyoruz,
yani iki parçayı da
ikişer kez yoğuruyoruz, üzerini kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz,
dinlendirmezseniz hamur sert olur açılmaz, çok bekletirseniz de çok
yumuşar ve açarken yırtılır,
bu yüzden 30 dakika yeterlidir👍hamuru hafif
un serptiğimiz zeminde merdane ile tepsi büyüklüğünde açıyoruz,
masanın üzerine temiz bir örtü serip hamuru üzerine alıyoruz,
her yerine 4
kaşık yağ karışımından sürüp,elimizle önce ortalarından başlayarak
yavaşça çekmeden açıyoruz,
ne kadar ince olursa o kadar güzel olur,
hamurun kenarına harcı boydan boya yayıp,
hamuru üzerine katlıyoruz,
katladığımız yere yağımızdan biraz sürüp, masanın ortasına kadar rulo
yapıyoruz,
karşı tarafıda aynı şekilde, rahat rulo yapmak için örtüyü
iki elinizle tutup kaldırarak hamuru ortaya doğru yuvarlayabilirsiniz,
oluşan iki ruloyu bıçakla kesip birbirinden ayırıyoruz, ruloları
elimizle biraz gerdirip içinde kalan havayı çıkartıp yağlanmış tepsiye
yerleştiriyoruz, diğer hamur parçasına da aynı işlemi uygulayıp,
kalan
yağla üzerini yağlayarak 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
|
5 stars -
based on 3265 reviews
BOŞNAK BÖREĞİ TARİFİ nasıl yapılır
BOŞNAK BÖREĞİ TARİFİ |
By Belgin Binici
Boşnak Böreği tarifi nasıl yapılır kolay lezzetli tam ölçülü balkan hamurişi yemek tarifleri .Merhaba, kısa sürede çok beğeni alan boşnak böreği tarifim geldi.Böreğin böylesini hiç yemediniz.
İncecik açılan hamuru ,güzel harcına bayılacaksınız.Özellikle piştiği zamanki çıtırlığı sizi mest edecek.Çıtırlığını belirtmek için videosunu da ekledim.
Böyle bir güzellik olamazIngredients
- 1 kilo un
- Yaklaşık 2 bardak ılık su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 4 adet büyük boy haşlanmış patates
- 2 adet soğan
- Tuz, karabiber,
- kırmızı toz biber
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 6
Calories: 266
oyy nefis olmuş bu eline sağlık :-))
YanıtlaSilçok çok teşekkürler
Silçok severim olsa da yesek, ellerine sağlık.
YanıtlaSilçok teşekkürler bizde de yapıldığı gibi bitiyor :))
SilBayılırım el açması böreğe, ellrine sağlık canım .
YanıtlaSilçok çok teşekkürler
SilOf of harika görünüyor. ..ellerine sağlık...
YanıtlaSilçok çok teşekkür ederim
SilÇok güzel kızrmış azıcık koklayabilirmiyim?Belgin'cim ben bu tarife yakın mayalı hamurla yaparım ancak sen maya katmadan yaptın kolay açılmış masallah deneyeyim çünkü mayalı şeylerdense bunu tercih ederim tekrar eline sağlık afiyet olsun.
YanıtlaSilevet bu mayasız çok çok teşekkürler sizinde şimdiden ellerinize sağlık
SilMaşallah diyorum el açması börek vaw. Çok iştah açıcı görünüyor
YanıtlaSilçok çok teşekkürler yeseniz bağımlılık yapıyor :)))
Silthank you so much
YanıtlaSilwith love
Çok güzel görünüyor elinize saglik.
YanıtlaSilçok çok teşekkürler
Sil