Translate

6.12.2016

ÜÇ RENKLİ İRMİK TATLISI


Kış ayları için çok uygun ve vitamin dolu bir tatlı, üstelik görüntüsü harika, yapımı çok kolay ve lezzetli!  

Malzemeler

1 litre süt
12 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker 
1 paket vanilya 
1 portakal kabuğu rendesi (veya limon) 
2 yemek kaşığı kakao 
Üst katı için
Yarım kilo havuç(5 orta boy)
1 su bardağı toz şeker 
3 yemek kaşığı mısır nişastası 

Yapılışı 


Süt, şeker ve irmiği tencereye alıp karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın. 
Vanilyayı ekleyip karıştırın. Tatlının yarısını bir karıştırma kabına boşaltın.
 Kalan yarısına portakal veya limon kabuğu rendesi ekleyip karıştırın. 
Portakallı karışımı borcama boşaltın. Tatlının diğer yarısına kakao ekleyin ve karıştırın.
 Kakaolu karışımı portakallı tatlının üzerine yayın. Havuçları rendeleyin, su ilave edip iyice pişirin.
 Pişen havuçların suyunu süzüp rondodan geçirin. Püre haline gelen havuçları bir tencereye alın. 
Üzerine şekeri ekleyin. 1-2 dakika pişirin. Nişastayı yarım çay bardağı su ile eritip havuçlara ekleyin. 
Bir kaç dakika daha pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp tatlının üzerine dökün. 
Buzdolabında dinlendirip servis edin.
 Afiyet olsun.



Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -

SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,
TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.

http://www.askiseker.com 

Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz


1 yorum:

  1. İrmik tatlısını normalde çok severim buda güzel ve değişik olmuş ellerine sağlık İlk fırsatta denerim inşallah Sevgiler :)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest