BARDAKTA ViŞNELi CRUMBLE |
önce tereyağlı,
tarçınlı kıtırlar geliyor
insanın ağzına,
sonra yumuşacık muhallebi,
sonra nefis vişne sosu
tek kelimeyle bayılacaksınız
Malzemeler
Crumble (kıtırlar için)
1,5 su bardağı un
125 gr tereyağı (soğuk ve küp doğranmış)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Vişne sos için
2 su bardağı vişne
2 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebi için
2,5 su bardağı süt (500 ml)
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı krema
Yapılışı
Fırını 160 derecede ısıtmaya başlayın. Tereyağını bir kaba alın, üzerine unu eleyin. Şeker ve tarçını ekleyip parmak uçlarınızla ovuşturup ekmek kırıntısı haline getirin (yoğurmayın) kırıntı şeklindeki hamuru pişirme kağıdı üzerine döküp 160 derecede 10 dakika kıtırlaşana kadar pişirin. Sos için, malzemeleri koyup sos tenceresinde sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Muhallebi için, krema hariç diğer malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Oda ısısına gelince kremayı ekleyip çırpın. Bardaklara önce kıtırlardan sonra vişneli sostan, sonra muhallebi paylaştırın. En son üzerine tekrar kıtırlardan koyup tatlıyı tamamlayın. Buzdolabında soğutup servis yapın.
Afiyet olsun
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz
belginbinici@gmail.com
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı krema
Yapılışı
Fırını 160 derecede ısıtmaya başlayın. Tereyağını bir kaba alın, üzerine unu eleyin. Şeker ve tarçını ekleyip parmak uçlarınızla ovuşturup ekmek kırıntısı haline getirin (yoğurmayın) kırıntı şeklindeki hamuru pişirme kağıdı üzerine döküp 160 derecede 10 dakika kıtırlaşana kadar pişirin. Sos için, malzemeleri koyup sos tenceresinde sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Muhallebi için, krema hariç diğer malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Oda ısısına gelince kremayı ekleyip çırpın. Bardaklara önce kıtırlardan sonra vişneli sostan, sonra muhallebi paylaştırın. En son üzerine tekrar kıtırlardan koyup tatlıyı tamamlayın. Buzdolabında soğutup servis yapın.
Afiyet olsun
-----------------
Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz
BARDAKTA ViŞNELi CRUMBLE Tarifi nasıl yapılır
BARDAKTA ViŞNELi CRUMBLE tatlısı tarifi nasıl yapılır |
By Belgin Binici
BARDAKTA ViŞNELi CRUMBLE tatlısı tarifi nasıl yapılır kolay nefis bardak tatlısı yemek tarifleri Nefis bir bardak tatlısı bu önce tereyağlı, tarçınlı kıtırlar geliyor insanın ağzına, sonra yumuşacık muhallebi, sonra nefis vişne sosu tek kelimeyle bayılacaksınız
Ingredients
- Crumble (kıtırlar için)
- 1,5 su bardağı un
- 125 gr tereyağı (soğuk ve küp doğranmış)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Vişne sos için
- 2 su bardağı vişne
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Muhallebi için
- 2,5 su bardağı süt (500 ml)
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı krema
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 6 kişilik
Calories: 320
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder