İncir uyutması tarifi |
İncir uyutması tarifi nasıl yapılır kolay nefis tatlı yenek tarifleri kolay lezzetli yöresel incirli tarifler muhallebi dessert fig turkish recipe
Beni bilenler bilir
İncir dendiği zaman
Bende akan sular durur
Yine çok sevdiğim bir incirli tatlı
İNCİR UYUTMASI
HAZIRLAMA SÜRESİ 25 dk
10 kişilik
Malzemeler
2 yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
1 lt süt
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı un
500 gr kuru incir
Yapılışı
İncirler yıkanır ve çok küçük küpler halinde doğranır. Yumurta ve şeker iyice köpürene kadar çırpılır. Sürekli karıştırılarak süt eklenir. Vanilya ve un ilave edilir. Ocağa alınır. Orta ateşte sürekli karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir. Doğranmış incirler eklenir. Tahta kaşıkla incirler dövülerek ve sürekli karıştırılarak incirlerin iyice ezilmesi ve muhallebiye karışması sağlanır. Bu şekilde bir kaç dakika daha pişirildikten sonra kaselere pay edilir. Soğutulup servis edilir. Afiyet olsun.
incir uyutması tarifi |
incir uyutması tarifi |
Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
http://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.youtube.com/c/Askisekertarifleri
https://www.pinterest.com/askiseker
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz.
belginbinici@gmail.com
İncir uyutması tarifi nasıl yapılır
incir uyutması tarifi nasıl yapılır |
By Belgin Binici
İncir uyutması tarifi nasıl yapılır kolay nefis tatlı yenek tarifleri kolay lezzetli yöresel incirli tarifler muhallebi yapımı dessert fig turkish recipe
Ingredients
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 lt süt
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı un
- 500 gr kuru incir
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 10 kişilik
Calories: 285
Talimatlar
Talimatlar
- İncirler yıkanır ve çok küçük küpler halinde doğranır. Yumurta ve şeker iyice köpürene kadar çırpılır. Sürekli karıştırılarak süt eklenir. Vanilya ve un ilave edilir.
- Ocağa alınır. Orta ateşte sürekli karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
- Doğranmış incirler eklenir. Tahta kaşıkla incirler dövülerek ve sürekli karıştırılarak incirlerin iyice ezilmesi ve muhallebiye karışması sağlanır.
- Bu şekilde bir kaç dakika daha pişirildikten sonra kaselere pay edilir. Soğutulup servis edilir. Afiyet olsun.
Elinize sağlık bu tatlının muhallebisinin pişirilmeden yapıldığını biliyordum sıcak süte incirler atılıp mayalandırılıyordu sizinki ilginç geldi bana denemek lazım sevgiler
YanıtlaSil