İncirli muhallebeli Tatlı tarifi |
İncirli Muhalebili Tatlı Tarifi nasıl yapılır kolay nefis videolu tatlı yemek tarifleri.
MALZEMELER
YAPILIŞI
MALZEMELER
- Kek için
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın
- 7 adet kuru incir
- Yarım su bardağı iri parçalanmış ceviz
- Keki ıslatmak için
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı granül kahve (nescafe)
- Kreması için
- 5 su bardağı süt
- 5 dolu yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz kremşanti
YAPILIŞI
- Kuru incirler yumuşak ise minicik doğrayıp bir kenara alın. Eğer çok kuru ve sertleşmiş ise beş dakika suda bekletip öyle doğrayın. Kurulayıp una bulayın ve fazla ununu silkeleyin. Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sütü ve yağı ekleyin, kuru malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam edin. İncirleri ve cevizi ekleyin karıştırın. Yağlanmış büyük boy dikdörtgen kalıba hamuru dökün. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kontrol ederek pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin. Şerbeti için, sos tenceresine suyu ve şekeri alıp kaynatın. Ocaktan alıp süt ve nescafeyi ekleyin. İyice karıştırın. Keki fırından alıp 5 dakika bekleyin. Çatalla her yerine delik açın. Kahveli karışımı kekin heryerine gelecek şekilde dökün. Kreması için
- Kremşanti, vanilya ve tereyağı hariç bütün malzemeleri bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Arada karıştırarak ılınmasını sağlayın. Kremşantiyi toz halinde muhallebiye dökün ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar blendırdan geçirin. Islak kekin üzerine muhallebiyi düzgünce yayıp süsleyin. Buzdolabında 6 saat yada 1 gece bekletip servis edin. Afiyet olsun.
Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
http://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.youtube.com/c/Askisekertarifleri
https://www.pinterest.com/askiseker
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz.
belginbinici@gmail.com
incirli muhallebeli Tatlı tarifi
İncirli muhallebeli Tatlı tarifi |
By Belgin Binici
İncirli muhallebeli Tatlı tarifi nasıl yapılır kolay nefis videolu tatlı yemek tarifleri turkish fig custart dessert recipe delicous yummy tasty
Ingredients
- Kek için
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın
- 7 adet kuru incir
- Yarım su bardağı iri parçalanmış ceviz
- Keki ıslatmak için
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı granül kahve (nescafe)
- Kreması için
- 5 su bardağı süt
- 5 dolu yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 6 kişilik
Calories: 350
yapılışı
yapılışı
- Kuru incirler yumuşak ise minicik doğrayıp bir kenara alın. Eğer çok kuru ve sertleşmiş ise beş dakika suda bekletip öyle doğrayın. Kurulayıp una bulayın ve fazla ununu silkeleyin. Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sütü ve yağı ekleyin, kuru malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam edin. İncirleri ve cevizi ekleyin karıştırın. Yağlanmış büyük boy dikdörtgen kalıba hamuru dökün. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kontrol ederek pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin. Şerbeti için, sos tenceresine suyu ve şekeri alıp kaynatın. Ocaktan alıp süt ve nescafeyi ekleyin. İyice karıştırın. Keki fırından alıp 5 dakika bekleyin. Çatalla her yerine delik açın. Kahveli karışımı kekin heryerine gelecek şekilde dökün. Kreması için
- Kremşanti, vanilya ve tereyağı hariç bütün malzemeleri bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Arada karıştırarak ılınmasını sağlayın. Kremşantiyi toz halinde muhallebiye dökün ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar blendırdan geçirin. Islak kekin üzerine muhallebiyi düzgünce yayıp süsleyin. Buzdolabında 6 saat yada 1 gece bekletip servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder