KABARTMA TOZLU POĞAÇA TARİFİ |
Kabartma Tozlu Poğaça Tarifi nasıl yapılır bayatlamayan yumuşacık kolay pastane Poğaçası tarifi yapımı anne tarifleri hamurişi yemek tatlı tarifleri turkish pastry recipe
Miss gibi bir poğaça bu 👌 kapış kapış yendi bitti bile 😋
TEREYAĞLI SUCUKLU POĞAÇA
25-30 adet
Malzemeler
250 gr tereyağı (oda ısısında)
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker (isteğe bağlı)
Aldığı kadar un
İçine dilimlenmiş sucuk
Üzerine sürmek için yumurta sarısı
Susam
Un hariç oda ısısında yumuşamış tereyağı ve diğer malzemeleri karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle bastırın. Ortasına bir dilim sucuk yerleştirip sıkıca kapatın. Kapatılan yeri altta kalacak şekilde pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 - 25 dakika kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
KABARTMALI POĞAÇA TARİFİ |
KABARTMALI POĞAÇA NASIL YAPILIR |
Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
http://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.youtube.com/c/Askisekertarifleri
https://www.pinterest.com/askiseker
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz.
belginbinici@gmail.com
KABARTMA TOZLU POĞAÇA NASIL YAPILIR |
5 stars -
based on 9642 reviews
Kabartma Tozlu Poğaça Tarifi nasıl yapılır pastane usulü
By Belgin Binici
Kabartma Tozlu Poğaça Tarifi nasıl yapılır bayatlamayan yumuşacık kolay pastane Poğaçası tarifi yapımı anne tarifleri hamurişi yemek tatlı tarifleri turkish pastry recipe
Ingredients
- 250 gr tereyağı (oda ısısında)
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker (isteğe bağlı)
- Aldığı kadar un
- İçine dilimlenmiş sucuk
- Üzerine sürmek için yumurta sarısı
- Susam
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 24
Calories: 391 kcal
Talimatlar
Talimatlar
- Un hariç oda ısısında yumuşamış tereyağı ve diğer malzemeleri karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle bastırın.
- Ortasına bir dilim sucuk yerleştirip sıkıca kapatın. Kapatılan yeri altta kalacak şekilde pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 - 25 dakika kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım benim denerim bunu severim poğaça sevgiler 😊
YanıtlaSilBU SAYFA ÖRNEK ALDIĞIM SAYFALAR ARASINDADIR. belgin hanıma YAZILARI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
YanıtlaSilKONULOJİ OLARAK YENİ AÇTIĞIMIZ SAYFALARIMIZI İNCELEYEBİLİRSİNİZ
BLOGGER: https://konuloji.blogspot.com.tr
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Konuloji-1404836229623473
TWİTTER: https://twitter.com/konuloji
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCvTYP2aAqPYdHtreEW9PK1w
İNSTAGRAM: https://www.instagram.com/konuloji