Humus Tarifi nasıl yapılır kolay lezzetli nefis meze yemek tarifleri Tam kıvamında yapımı püf noktaları restaurant lokanta tarifi nohut tahin chickpea tahini recipe
Her yemeğin yanına yakışan nefis bir
Her yemeğin yanına yakışan nefis bir
mezedir humus. Hazırlaması çok kolay olan bu mezenin püf noktası nohutların kabuklarını soymak ve kıvamını tutturmaktır.
HUMUS
4-5 tabak için
Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
3 yemek kaşığı limon suyu
5 yemek kaşığı tahin
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Üzeri için
Kimyon
Pulbiber
Zeytinyağı
Kırmızı toz biber
Kıyılmış maydanoz
Haşlanmış nohutların kabuklarını çıkarıp rondoya alın. Nohutun haşlama suyundan birkaç kaşık ekleyip püre haline getirin. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar rondodan geçirin. Kıvamı koyu olursa haşlama suyundan bir miktar daha ekleyip kıvamını açabilirsiniz. Tabaklara pay edip üzerine baharatları serpin. Zeytinyağını kızdırıp toz biberi yağa ekleyin. Kızgın yağı humusun üzerine gezdirin. Üzerine bolca kıyılmış maydanoz serpin. Afiyet olsun.
Humus Tarifi |
Humus Tarifi |
Humus Tarifi |
Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
http://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.youtube.com/c/Askisekertarifleri
https://www.pinterest.com/askiseker
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz.
belginbinici@gmail.com
5 stars -
based on 23788 reviews
Humus Tarifi
Humus Tarifi |
By Belgin Binici
Humus Tarifi nasıl yapılır kolay lezzetli nefis meze yemek tarifleri Tam kıvamında yapımı püf noktaları restaurant lokanta tarifi nohut tahin chickpea tahini recipe
Ingredients
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 5 yemek kaşığı tahin
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- Üzeri için
- Kimyon
- Pulbiber
- Zeytinyağı
- Kırmızı toz biber
- Kıyılmış maydanoz
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 6 kişilik
Calories: 166
Talimatlar
Haşlanmış nohutların kabuklarını çıkarıp rondoya alın. Nohutun haşlama suyundan birkaç kaşık ekleyip püre haline getirin. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar rondodan geçirin. Kıvamı koyu olursa haşlama suyundan bir miktar daha ekleyip kıvamını açabilirsiniz. Tabaklara pay edip üzerine baharatları serpin. Zeytinyağını kızdırıp toz biberi yağa ekleyin. Kızgın yağı humusun üzerine gezdirin. Üzerine bolca kıyılmış maydanoz serpin. Afiyet olsun.
Sunum harika görünüyor, Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilNefis görünüyor canımm ellerine sağlık
YanıtlaSilGüney mutfağımıza ortadoğu'dan devşirilerek katılmış lezzet. Mısır'da yediklerim çok ağırdı. Kötüydü diyemem ama yağından mıdır, suyundan mıdır nedir bilmiyorum, benim damak tadıma pek uymmadı. Farklı görüşler olsa da ben az sarımsak katılmışını tercih ediyorum. Her yerde bulunabilecek tarifi kendime göre şöyle yorumluyorum: Kullanılan limon suyu miktarını iki katına çıkarıp tahin miktarını 3/4 oranına indiriyorum. Fazla kaçan tahin yavan ve ağır bir tat veriyor. Kimyon olmazsa olmaz. Üzerine maydanoz ve sumak. Maydanoz ağırlığı alıyor, sumak ise biraz daha ekşilik katıyor.
YanıtlaSil