Translate

27.01.2018

LİMONLU ÇATLAK KURABİYE TARİFİ

Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi nasıl yapılır en kolay nefis tatlı yemek tarifi ölçülü yapımı

Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi nasıl yapılır

Limonlu Çatlak Kurabiye tarifi nasıl yapılır en kolay nefis tatlı yemek tarifi burada
Pişerken evi saran mis gibi limon kokusunu mu anlatsam, yoksa her ısırıkta önce tatlı sonra hafif ekşimsi nefis limon aromasının verdiği hazzı mı? Bilemedim, iyisi mi siz hemen kurabiyeyi yapın ve kendiniz karar verin.


Malzemeler

2 adet yumurta
4 yemek kaşığı şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 limon kabuğu rendesi
1/2 limon suyu
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Pudra şekeri


Hazırlama


Yumurta ve şekeri karıştırın. Sıvı yağ, limon suyu ve rendesini ekleyin. İyice karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edin. Oldukça cıvık ele yapışan bir hamur olacak! Daha fazla un eklemeyin! Hamuru 20 dk buzdolabında dinlendirin. Süre sonunda hamur kendini biraz toplamış olacak.  Ellerinizi çok hafif ıslatarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Bir kase pudra şekeri içinde yuvarlayıp, pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine tekrar pudra şekeri serpin. 170 derecede ısınmış fırında 12-13 dakika altları hafif kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun 👌
Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi nasıl yapılır en kolay nefis tatlı yemek tarifi ölçülü yapımı

Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi nasıl yapılır


Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi nasıl yapılır en kolay nefis tatlı yemek tarifi ölçülü

Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi nasıl yapılır


5 stars - based on 4950 reviews

Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi nasıl yapılır


Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi nasıl yapılır en kolay nefis tatlı yemek tarifi ölçülü

Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi nasıl yapılır

By
Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi nasıl yapılır en kolay nefis tatlı yemek tarifi az malzemeli tam ölçülü lezzetli pratik yapımı burada .
Ingredients
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1/2 limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • Pudra şekeri
Yumurta ve şekeri karıştırın. Sıvı yağ, limon suyu ve rendesini ekleyin. İyice karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edin. Oldukça cıvık ele yapışan bir hamur olacak! Daha fazla un eklemeyin! Hamuru 20 dk buzdolabında dinlendirin. Süre sonunda hamur kendini biraz toplamış olacak. Ellerinizi çok hafif ıslatarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Bir kase pudra şekeri içinde yuvarlayıp, pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine tekrar pudra şekeri serpin. 170 derecede ısınmış fırında 12-13 dakika altları hafif kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun 👌

Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 24
Calories: 230

1 yorum:

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest