Translate

2018-05-11

KAJULU SOYA SOSLU TAVUK SOTE YEMEK TARİFİ

 Kajulu Soya Soslu Tavuk Sote Tarifi nasıl yapılır kolay ölçülü nefis videolu et tavuk yemek tarifleri

KAJULU SOYA SOSLU TAVUK SOTE YEMEK TARiFi


 Kajulu Soya Soslu Tavuk Sote Tarifi nasıl yapılır kolay ölçülü nefis videolu et tavuk yemek tarifleri

KAJULU TAVUK
20 dakika
4 kişilik

Malzemeler 

1 kilo tavuk göğsü (küpler halinde doğranmış )
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı soya sosu 
½ yemek kaşığı balzamik sirke 
½ yemek kaşığı kahverengi şeker
½ çay kaşığı susam yağı
1 adet kırmızı biber (küp doğranmış)
1 su bardağı tuzsuz çiğ kaju
Süsleme için
Yeşil soğan (doğranmış )
Susam

Yapılışı 


Tavukların üzerine nişasta eklenir. Karıştırılarak nişasta ve tavuğun harmanlanması sağlanır. Buzdolabında beklemeye alınır.Büyük bir tava ısıtılır. Kajular tavada sotelenerek kızarması sağlanır. Tavadan çıkarılarak başka bir kaba alınır. Aynı tavaya yağ eklenir. Tavuklar ilave edilir. 3-4 dakika sotelenir. Bir kasede soya sosu, sirke, şeker ve susam yağı karıştırılır. Sürekli karıştırılarak tavuklara eklenir. Sos koyulaşmaya başlayınca biber eklenir ve 2-3 dakika pişirilir. Kızartılan kajular ilave edilir. Tabağa alınır. Soğan ve susam serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.





 Kajulu Soya Soslu Tavuk Sote Tarifi nasıl yapılır kolay ölçülü nefis videolu et tavuk yemek tarifleri

KAJULU SOYA SOSLU TAVUK SOTE YEMEK TARiFi


5 stars - based on 1545 reviews

KAJULU SOYA SOSLU TAVUK SOTE YEMEK TARİFİ



KAJULU SOYA SOSLU TAVUK SOTE YEMEK TARİFİ  Kajulu Soya Soslu Tavuk Sote Tarifi nasıl yapılır kolay ölçülü nefis videolu et tavuk yemek tarifleri

KAJULU SOYA SOSLU TAVUK SOTE YEMEK TARiFi


By
Soya Soslu Kajulu Tavuk Sote Tarifi nasıl yapılır kolay ölçülü nefis videolu et tavuk yemek tarifleri
Ingredients
  • 1 kilo tavuk göğsü (küpler halinde doğranmış )
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • ½ yemek kaşığı balzamik sirke
  • ½ yemek kaşığı kahverengi şeker
  • ½ çay kaşığı susam yağı
  • 1 adet kırmızı biber (küp doğranmış)
  • 1 su bardağı tuzsuz çiğ kaju
  • Süsleme için
  • Yeşil soğan (doğranmış )
  • Susam
Tavukların üzerine nişasta eklenir. Karıştırılarak nişasta ve tavuğun harmanlanması sağlanır. Buzdolabında beklemeye alınır.Büyük bir tava ısıtılır. Kajular tavada sotelenerek kızarması sağlanır. Tavadan çıkarılarak başka bir kaba alınır. Aynı tavaya yağ eklenir. Tavuklar ilave edilir. 3-4 dakika sotelenir. Bir kasede soya sosu, sirke, şeker ve susam yağı karıştırılır. Sürekli karıştırılarak tavuklara eklenir. Sos koyulaşmaya başlayınca biber eklenir ve 2-3 dakika pişirilir. Kızartılan kajular ilave edilir. Tabağa alınır. Soğan ve susam serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 4 kişilik
Calories: 210

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest